Survivalrun gaat dit seizoen niet door

Helaas….. de survivalrun van Bakkeveen gaat niet door! De 5e editie stond gepland voor zaterdag 30 maart 2019.

De reden hiervoor is dat wij geen toestemming krijgen van de natuurorganisaties Fryske Gea, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. Zij geven aan dat het broedseizoen loopt van 15 maart tot 15 juli. In die periode mogen er geen evenementen in de natuur plaatsvinden. Benadrukt wordt dat het niets te maken heeft met ons evenement. Sterker nog, ze zijn vol lof over hoe wij de survivalrun organiseren en de ‘overlast’ minimaliseren. Als wij het organisatorisch weer voor elkaar krijgen om de run in september te laten plaats vinden, dan krijgen wij zeker toestemming.

We horen jullie denken: “Er zijn toch heel veel activiteiten en evenementen in die periode?”. Dat klopt, dat is ook zo. Zowel in Bakkeveen als ook elders in het land vinden er gelijkwaardige evenementen plaats. We hebben in deze periode honderden evenementen op de diverse kalenders gezien. En ja, zelfs in beschermde natuurgebieden.

Maar daar kunnen wij geen rechten aan ontlenen. We respecteren het standpunt van de natuurorganisaties. We willen met elkaar op goede voet blijven staan zodat we in de toekomst in een ander jaargetijde wel weer een survivalrun kunnen organiseren. Gezien het standpunt van de natuurorganisaties verwachten wij voor de andere evenementen in Bakkeveen in het broedseizoen ook serieuze uitdagingen.

Wij als bestuur gaan ons nader beraden over de toekomst van de Survivalrun in Bakkeveen. Voor een survivalrun in september is helaas niet de volle capaciteit bestuur- en commissieleden beschikbaar. We hebben dan meer actieve vrijwilligers (kartrekkers) nodig. Mocht je hiervoor interesse hebben laat het ons weten via [email protected].

Het bestuur van de Stichting Survival Bakkeveen

Geplaatst in: Survival

3 reacties op “Survivalrun gaat dit seizoen niet door

  1. Ohhhh zegt:

    Als natuurliefhebber is het vanzelfsprekend dat je geen evementen tijdens het broedseizoen organiseert. Want als natuurliefhebber weet je dat tijdens het broedseizoen de natuur met rust gelaten moet worden. Klaar!

  2. S.N zegt:

    Heb helemaal geen oproep gezien voor vrijwilligers. Ze komen niet uit zichzelf!
    Ook niet handig om een Survival te plannen tijdens het broedseizoen

Geef een reactie