Griene Dream in galerie Natoer vanaf 22 juli

In Galerie Natoer te Bakkeveen wordt zondag 22 juli (13.00 uur) de expositie Griene Dream geopend door Henk Marinus.

Acht Bakkeveense kunstenaars van verschillende disciplines hebben zich zijdelings laten inspireren door het Iepen Mienskipproject ‘Griene Weach’.

Voor dit project is mede door inzet van de kunstenaars een grote golfvormige sculptuur van afvalplastic verrezen in de Bakkeveense vaart. Het project heeft tot doel mensen te verbinden en een Griene Iepen Miensskip na te streven; een gemeenschap die oog heeft, zich verantwoordelijke voelt en zorg draagt voor haar omgeving.

De acht kunstenaars zijn gaan dromen over wat verrijst uit onze consumptiezee. Het zijn dromen van groen, van het pure en organische maar ook gedachten ver de teloorgang van de ons omringende natuur. Alles gevangen in verf, licht, steen of juist consumptieresten.

Adres: Foarwurkerwei 5.
Geopend zaterdag en zondag van 12-17 uur

De uitnodiging:

Van harte nodigen wij u uit voor de feestelijke  opening van expositie ‘Griene Dream’ in Galerie Natoer te Bakkeveen. Maar liefst acht Bakkeveense kunstenaars uit verschillende disciplines hebben zich zijdelings laten inspireren door het Iepen Mienskipsproject ‘de Griene Weach’. Voor dit project is (mede door de inzet van deze kunstenaars) een grote, golfvormige sculptuur van afvalplastic verrezen in de Bakkeveense vaart. Dit Mienskipsprojekt heeft tot doel mensen te verbinden en een Griene Iepen Mienskip na te streven; een gemeenschap die oog heeft, verantwoordelijkheid voelt en zorg draagt voor zijn omgeving en streeft naar zo weinig mogelijk concurrentie met de natuur.

Daar zijn de acht kunstenaars van gaan dromen… Over wat verrijst uit onze consumptiezee. Het zijn dromen van groen, van het pure en organische, maar ook gedachten over de teloorgang van het ons omringende milieu. Gevangen in verf, licht, steen, of juist in consumptieresten.

De opening zal worden verricht door Henk Marinus . De opening vindt plaats op zondag  22 juli 2018 om 13.00 uur te Bakkeveen, de galerie is tot 17.00 uur geopend.

Graag oant sjen,
Aaltje van der Velde,  Alie Popkema, Bertus de Haan, Janny Zandbergen, Michel Bouma, Rimar Bouma, Tjitske Wiersma en Michel Pol

Geplaatst in: Bekijken: natuur en cultuur, Zien en doen

Geef een reactie