De Tocht met vermaak door Bakkeveen

Vorig weekend en afgelopen weekend kwam de Tocht door Bakkeveen. De Tocht was de theatrale busreis dwars door de Friese Wouden, van Bakkeveen tot Jirnsum, waar De Boarn ooit uitmondde in de Middelzee.  De passagiers deden bij de verschillende dorpen een stap uit de bus en daar werden ze op allerlei verschillende manieren vermaakt, de vertellers in de bus maakten de reis compleet.

In Bakkeveen werd de Griene Weach en het iepenloftspul Oerlibje belicht. De passagiers werden aan de grens van Bakkeveen opgewacht door de Fredefeinten die op last van de burgemeester ervoor moesten zorgen dat zij veilig waren en niet werden aangevallen door ontevreden dorpelingen. De bus werd door de mooie roze jeep geleid naar de Mandeleijen, waar zij na een toespraak van de Burgemeester mochten proeven aan een heerlijke zeewierburger. Na de uitleg bij de Griene Weach vervolgden zij de route.

Geplaatst in: Algemeen

Geef een reactie