Avond-4-daagse 2018 dag 4

Avond-4-daagse 2018 zit er weer op. Ook zaterdagavond was het lekker wandelweer. Net onder de 20 graden, een beetje wind en af en toe zon.

De routes lagen nu aan de oostkant van Bakkeveen. De 5 en 10 km liepen de eerste 3 kilometers over hetzelfde traject. Kort stukje bos, de Nije Drintsewei oversteken en via landweg van fam. Van der Wolfshaar. Dan een bekende van een aantal jaren geleden: het schouwpad langs de Nije Drintsewyk naar Camping It KroeseBeamke. Vervolgens dwars over weiland van fam. Van der Wolfshaar. Aan het eind was de traktatie: schepijs.
Hierna was ook de splitsing van de 5 en 10 km: via natuurgebied “Mandefjild” liep men in een lus naar de “zandvlakte”. Daar herenigden de 5 en 10 km groepen van de scholen zich. De medailles en bloemen werden er uitgedeeld. Vervolgens kon men meteen achter een muziekkorps aan. Er waren 4 korpsen uit de dorpen: Ureterp, Bergum, Kootstertille en Grootegast. Er zijn nauwelijks wachttijden geweest.

Er zijn 1868 wandelaars geteld deze laatste avond, waarvan bijna 1100 betalenden.

Parkeren
Vorig jaar waren enkele wegen geblokkeerde door verkeerd geparkeerde auto’s. Om de parkeerdruk in het centrum te verlagen is ervoor gezorgd dat een deel van de auto’s van de wandelaars bij zwembad Dundelle is geparkeerd. Dit gaf overal toegankelijke wegen en een beter toegankelijk centrum, ook tijdens de intocht. Veel automobilisten zagen de noodzaak wel in om bij het zwembad te parkeren en hadden d eoproep via de school en op de website goed tot zich genomen. Er waren helaas ook enkele mensen die hechtten aan tradities en perse wilden parkeren bij de supermarkt of in woonwijk de Singels. Hopelijk zijn deze mensen volgend jaar ook wat verstandiger. Het is maar een kort stukje lopen van het parkeerterrein naar de start en …… je komt immers om te wandelen……

Al met al kan de organisatie terugkijken op een geslaagde 63e aflevering.
Tips of andere verbeterpunten? Reageer op dit artikel of stuur mail naar [email protected].
Alleen met reacties voorzien van correct mailadres kunnen we iets ….

Volgend jaar (2019) is de avond-4-daagse van woensdag 12 t/m zaterdag 15 juni (vanwege Pinksterweekend in de voorgaande week). Tot 2019 !

Hieronder een foto-impressie van de zaterdagavond.

 

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

2 reacties op “Avond-4-daagse 2018 dag 4

  1. Thea zegt:

    Wat een happening. En dat ieder jaar weer. Dikke pluim voor de organisatie!

  2. Huub Bouma zegt:

    Prachtige foto’s Martijn van 4 geweldige avonden,het was weer genieten.

Geef een reactie