Avond-4-daagse 2018 dag 1

Woensdag 6 juni is de eerste wandelavond geweest van avond-4-daagse 2018. Waarschijnlijk ca 1150 wandelaars hebben de afstanden van 5, 10 of 15 km afgelegd. Het aantal weten we niet precies omdat de teller verhinderd was. Donderdag wordt er wel geteld ! Het aantal betalende wandelaars is natuurlijk wel bekend, maar er lopen veel begeleiders mee en die betalen (helaas) niet ….

Het was goed wandelweer: 25 graden om 18 uur en tegen 21 uur was het afgekoeld naar 22 graden. Nog net niet te warm. Stilstaan in het bos kon eigenlijk niet: dan kreeg je last van muggen; dus doorlopen.

Deze eerste avond was er veel bos in de routes opgenomen. De 5 km liep door landgoed De Slotplaats: de bossen van Natuurmonumenten. Vervolgens werd de Duurswaldmerwei overgestoken en via de eikenlaan naar camping De Ikeleane. Hier was de traktatie. Ook konden de kinderen spelen in de talrijke speelattributen van de camping. Via een achterdoorgang en een stukje weiland kwam men weer op een landweg uit. De 5 km werd voltooid via ruim een kilometer fietspad van Wijnjewoude naar Bakkeveen.

De 10 km liep na landgoed De Slotplaats ook door het Oude Bosch; vlak langs de Freulevijver. Via de Jan Annelaan weer terug naar de Duurswaldmerwei. De traktatie vond plaats op het parkeerterrein bij het eeuwenoude kerkje van Duurswoude. Vervolgens een stukje fietspad en Hepkemapaad tot achter camping De Ikeleane. Hier door het weiland van fam. Kist (het gras/hooi was net in balen geperst), via camping Ikeleane en weiland fam. Kok / Boerssen weer richting Bakkeveen.

De lus van de 15 km liep via De Finne en Loksleane, Ald Duurswald tot diep in Wijnjewoude.
De laatste wandelaars (van de 15 km) waren pas om iets na 21 uur binnen.

Voor actuele informatie: www.bakkeveen.nl/a4d

Hieronder een foto-impressie van woensdagavond.

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie