Schapen van Ko

De schapen van Ko:

Loop je daar te trainen voor de 4 daagse en dan komt er een mevrouw op me af: Wie is hier de boswachter, wie gaat er over de schapen?? Ik heb de dierenambulance aan de telefoon. Waar gaat het om: Er ligt een Drents Heideschaap (lam) dood te gaan, deze moet worden gered volgens de mevrouw die ook 2 kinderen bij zich heeft. Ik vertel dat Ko een schaapskudde onder zijn beheer heeft en wijs haar de schaapskooi. Het is ongeveer 2 kilometer lopen naar de schaapskooi. Er wordt zwaar op me ingepraat of ik misschien het doodzieke beest naar zijn stal wil brengen. Wat doe je dan in z’on geval, als boerenzoon kan ik zien dat het niet best is gesteld met het lam. Wanneer ik alleen was geweest zou ik waarschijnlijk het dier hebben laten liggen om dood te gaan, voer voor de raven. Maar na het gedoe  bij de Oostvaardersplassen en de druk van de mevrouw besluit  ik toch maar wat te doen.
Even later loop ik met het zieke beest in de arm naar de schaapskooi. Het is een mooi groot lam wat bij een eerste inspectie onder de teken zit. Dat kan niet de oorzaak zijn bedenk ik met mijn boerenverstand dat ik het beest bijna dood zie gaan.
Bij Ko aangekomen denk ik dat ik als  een held zal worden ontvangen, het is een van zijn de beste lammeren die ik ga die redden. Ko is nuchter en zegt dat het beest niet te redden is. Er is wat met het bloed van het lam, het is te hard gegroeid in een te korte tijd,, de eiwitstofwisseling is in de war. Daar sta je dan met je goede gedrag, mijn jas stinkt naar het lam, gelukkig zijn deze teken niet  ziekmakend volgens Ko.

Jan

Geplaatst in: Algemeen

1 reactie op “Schapen van Ko

  1. Jan Z zegt:

    Prima aktie Jan.p

Geef een reactie