Impressie 3 prov Wandeltocht zat 12 mei

Zaterdag 12 mei was de 10e aflevering van de 3 prov. Wandeltocht. Deze keer liepen de deelnemers aan de westkant van Bakkeveen: Wijnjewoude, Ureterp, Siegerswoude en de 40 km wandelaars kwamen zelfs in Beetsterzwaag.

De routes liepen over privé terrein van 14 verschillende eigenaren, vrijwel allemaal landbouwers. Zij hebben het mogelijk gemaakt dat de tocht veel variatie kende en je op terreinen kwam, waar eigenlijk nog nooit iemand gewandeld had: de wereld bekijken vanuit een andere invalshoek. Op 1 perceel na waren alle weilanden net een paar dagen eerder gemaaid. Dat liep een stuk beter dan het ene perceel met lang gras. Alhoewel: hier deden de koplopers het zware werk: iedereen liep achter elkaar aan en na 100 wandelaars was er geen lang gras meer te bekennen in het spoor. In Siegerswoude was er zelfs een strook gras door de weilanden speciaal voor de 3pwt wandelaars gemaaid.
Meest opvallend was naast een perceel net ingezaaid mais, het aardappelland. De rugafstand is ca 75 cm. Dus was het goed te lopen: van rug tot rug. Voor de zekerheid was er een meter brede corridor uitgezet om te voorkomen dat de rest van het aardappelland zou worden beschadigd. Het is erg goed gegaan, waarschijnlijk helemaal geen schade.

Er liepen ruim 1900 wandelaars mee. Men het er goed wandelweer bij. Droog, zon niet al te scherp. In de middag werd het ruim 20 graden en dat was voor sommigen toch aan de warme kant.  Minpunten waren de vele rupsjes in de bossen. Geheel onschuldig vogel eten, maar het kruipen van die beestjes voelt niet prettig. Het andere puntje was dat er 1,6 km via de secundaire weg langs de N381 moest worden gelopen door de 25 en 40 km wandelaars. We hebben ons best gedaan, maar er was echt geen andere begaanbare route te vinden. Het gespreide vertrek (de aangepaste vertrektijden) hebben een positief effect gehad: nauwelijks tot geen opstoppingen onderweg.

Het goede doel was dit jaar Hulphond Nederland. Zij konden in de loop van de middag verblijd worden met een cheque van € 10.250,– ; opgebracht door de wandelaars.
Er zijn 4 personen bezig geweest om zaterdagochtend vroeg de routes in het veld uit te zetten en ’s middags alles weer op te ruimen. Om 18 uur zaterdag was alles weer opgeruimd !

De luchtballonvaart (zondag 24 juni) is gewonnen door Jinke van der Kuip-Mulder uit Kollum.

Hieronder een beeldimpressie

Zelf foto’s insturen en meedingen naar een prijs: klik hier

Eerst een filmpje van Albert en Meintsje Westra:

Dan de fotopagina van Albert en Meintsje: klik hier en hier voor de intropagina: https://trochrinnen.blogspot.nl/ 

Een selectie uit de foto’s van Martijn van de Vaart

 

Geplaatst in: 3 Provinciën Wandeltocht

Geef een reactie