Brassband scoort hoog op GSF.

Zaterdag 21 april 2018 streden de 4e en 3e divisie brassbands in Ureterp op het Gouden Spiker Festival om een totaalprogramma, bestaande uit een mars, koraal(bewerking), verplicht werk en solo-werk zo goed mogelijk ten gehore te brengen aan een internationale, geblindeerde vakjury.

Brassband Opsterland, officieel geclassificeerd als 4e divisie brassband, heeft de keuze gemaakt om in de 3e divisie, een stap hoger, deel te nemen aan het GSF. Reden hiervan was onder andere het verplichte werk en de ambitie van de band. Een brassband mag er namelijk wel voor kiezen om deel te nemen in een hogere divisie, lager daar in tegen mag niet.

Het programma van Brassband Opsterland begon met de mars “Margam Abbey”. Het volgende werk was de koraalbewerking “A Swedish Hymn”, gevolgd door het verplichte werk van 2018 “Dublin Pictures”. Het solowerk was dit jaar toebedeeld aan Esther Valk op de Bugel met het werk “Concierto D’Aranjuez”. Na een spetterend galaconcert van Brassband ‘De Spijkerpakkenband’, tevens organisator van het GSF, onder leiding van niemand minder dan Prof. Robert Childs (UK), werden de prijzen bekend gemaakt.

Brassband Opsterland is enorm content met de waardering en beoordeling voor haar programma op het Gouden Spiker Festival 2018. De volgende prijzen zijn toegewezen door de vakjury:

  • Solowerk (Esther Valk) “Concierto D’Aranjuez” – 2e prijs bokaal
  • Verplicht werk “Dublin Pictures” – 1e prijs bokaal
  • Totaalprogramma – Sulveren (Zilveren) Spiker bokaal

Kortom; een fantastisch resultaat voor Brassband Opsterland in de 3e divisie brassband.

Op het GSF was Omrop Fryslân aanwezig. Zij hebben een live registratie gedaan van het gehele evenement. De opnames verschijnen binnenkort op Youtube. Wanneer deze geplaatst zijn, zullen we deze onder naam van Omrop Fryslân delen op onze website brassbandopsterland.nl

Een laatste woord van dank aan iedereen die Brassband Opsterland heeft gesteund. Dit kan op allerlei manieren zijn geweest; een concert bijwonen, doneren, deelnemen aan een sponsoractie en zo voort. Mede dankzij uw steun is Brassband Opsterland een trotse Opsterlandse brassband welke elke maandag met elkaar kan musiceren, actief muzikale ontwikkeling biedt en plezier maakt in Opsterland en ook bovenstaand resultaat en de waardering is door u mede mogelijk gemaakt. Bedankt!

Geplaatst in: 2018-gebeurtenissen

Geef een reactie