Louwsma uit Bakkeveen breidt flink uit.

Flinke uitbreiding van de Louwsma Bedrijven Groep

De Louwsma Bedrijven Groep (LBgroep) gevestigd te Bakkeveen breidt door overnames opnieuw flink uit.

In januari 2018 zijn de bedrijven Solutions!Vpr BV en Publisol BV overgenomen. Beide bedrijven hebben vestigingen in Groningen en Amsterdam. Ook zijn de fysiotherapiepraktijken ‘ FMT de Woldstreek’ in Slochteren en Wilkemaheerd in Groningen overgenomen. De totale omzet van de LBgroep zal door de overnames met ongeveer 4 miljoen euro stijgen naar een omzet van 20 miljoen euro en 300 medewerkers in 2018.

Solutions richt zich met name op verzuimmanagement en 1e en 2e spoortrajecten (re-integratie) in opdracht van grote landelijke bedrijven en private uitvoeringsorganisaties. Solutions is inmiddels 20 jaren actief op deze markt. Publisol richt zich op de publieke markt en begeleidt statushouders naar de arbeidsmarkt en voert re-integratietrajecten uit voor gemeenten.

Bij deze bedrijven zijn ongeveer 30 medewerkers actief door het gehele land. Het gaat daarbij om re-integratieconsulenten, arbeidsdeskundigen en bedrijfsartsen.

Sieb Louwsma: “De overname van Solutions en Publisol is een belangrijke versterking van onze re-integratiedivisie, waarmee we vooral in Noord-Nederland reeds een sterke positie hebben en nu door de genoemde uitbreiding een landelijke dekking realiseren”.

Iebe Moes, directeur en inmiddels voormalig eigenaar van Solutions en Publisol is zeer content met de overname: “Na zoveel jaren is het natuurlijk een beetje je kindje geworden. Ik ben blij dat de LBgroep deze overname heeft gedaan, omdat beide bedrijven elkaar versterken. Voor de LBgroep is het een verdere uitbreiding en verbreding van de activiteiten en voor onze bedrijven geeft het meer continuïteit, omdat de LBgroep een degelijk familiebedrijf is, dat niet gaat voor de winst op korte termijn, maar veel meer kijkt naar de continuïteit van de bedrijfsvoering en het personeelsbestand”.

De overname van de fysiotherapiepraktijken ‘FMT de Woldstreek’ en Wilkemaheerd sluit aan bij de visie van Mea Fysio, de fysiotherapiedivisie van de LBgroep. De visie van Mea Fysio is dat het een brede zorgverlener in de fysiotherapie wil zijn met meerdere specialismen. Door de overname is het aantal praktijken verder uitgebreid in het Noorden met vestigingen in Slochteren, Hellum, Siddeburen, Noordbroek, Meerstad, Harkstede en de wijk Beijum in Groningen.

Sieb Louwsma: “Door deze overnames versterken we onze positie in het Noorden van het land. In 2018 zullen we meer dan 100.000 behandelingen uitvoeren’. Ook in 2018 zullen er zeer waarschijnlijk praktijken worden toegevoegd aan de fysiotherapiedivisie, omdat er diverse overnamegesprekken lopen. Het doel van deze uitbreiding is om de positie in Noord Nederland verder te versterken. Uitgangspunt hierbij is fysiotherapeuten zoveel mogelijk te ontzorgen bij het declareren van de zorgvergoedingen en de patiënten een breed scala van specialisaties aan te bieden, binnen een multi disciplinaire team. (manuele, kinder, bekken-bodem, oedeem,, geriatrie, oefen- en bedrijfsfysiotherapie en chronische zorg).

Sieb Louwsma: “De praktijken in sport- en fitnesscentra zijn inmiddels bijna allemaal in een franchiseconstructie gezet. We richten ons nu specifiek op de uitbreiding van reguliere praktijken in het Noorden van het land”.

Geplaatst in: Dienstverlening

Geef een reactie