Dinsdagmiddag: toponiemen!

De historische vereniging organiseert elke laatste dinsdagmiddag van de maand samen met SCW-Dunhoeke een foto-kijk-middag. Het gaat dan om oude, historische foto’s. Foto’s van de omgeving van 80 jaar geleden of 40 jaar geleden: dat is allemaal al historie. We gaan na wie op de foto’s staan en waar en wanneer de foto is genomen en hoe de omgeving is veranderd.

Aanstaande dinsdagmiddag 30 januari is het weer zover: van 13:30 tot 15:30 uur in Dunhoeke.
Het onderwerp is namen. Maar dan namen van gebieden, gehuchten, wijken, huizen en gebouwen. Toponiemen dus. Het kadaster heeft ons kaarten gezonden waar we de namen moeten controleren, wijzigen of aanvullen.

Het is natuurlijk van belang dat we geen fouten maken. Dus als je wilt helpen? Kom van 13:30 tot 15:30 uur naar Dunhoeke op dinsdag 30 januari 2018.

 

Historische vereniging Bakkeveen

 

Geplaatst in: Historie, Sociaal Cultureel Werk (S C W)

Geef een reactie