In de uitzending van ROEG!…

In de uitzending van ROEG!, van RTV Drenthe gaan ze dit keer over de provinciegrens. Volgens boswachter Kees van Son lijkt het erg op Drenthe. De Duurswouderheide en de Slotplaats bij Bakkeveen worden o.a. besproken.

In ROEG! … vogels ringen. De tijd van de vogeltrek loopt zo’n beetje op z’n einde, op dit moment komen vooral vogels uit Scandinavië binnen: koperwieken, kramsvogels, kruisbekken en sijzen. ROEG! liep mee met vogelringer Rinus Dillerop, en hij ving een hele serie barmsijzen. Verder kijken we mee met kinderen uit Hoogeveen die braakballen pluizen en we bezoeken keiendokter Harrie Huisman. ROEG! gaat deze week de grens over: we gaan naar het meest Drentse deel van Friesland: de Duurswouderheide en de Slotplaats bij Bakkeveen. Boswachter van dienst is Kees van Son en hij kent dit gebied op z’n duimpje

Bij 10.33 t/m 12.02, wordt het item over De Slotplaats/Sterrenschans besproken.

Hier is te lezen hoe de schans is ontdekt.

 

Geplaatst in: Bakkeveen

Geef een reactie