Film over Koningsdiep

Even zonder laarzen de natuur in…

Kom op, we gaan de natuur in! Zonder laarzen of klompen aan en lekker warm. Kan dat? Ja dat kan op donderdag 23 november 2017.

In het kader van de ‘Sint Piter staat open voor iedereen’ presenteert Jordan van der Maas in de dertiende-eeuwse kerk op het Selmien in Ureterp zijn natuurfilm Licht & Leven over het beekdal van het Koningsdiep.

Wij wonen in en rond het prachtige beekdal. Hoe mooi beseffen we vaak onvoldoende. Met zijn 70 minuten durende speelfilm Licht & Leven zal cineast Jordan van der Maas ons beeld in nog positievere zin bijstellen.

Maar liefst 2½ jaar heeft hij het leven in het beekdal gevolgd en op film vastgelegd.

De titel Licht & Leven verwijst naar het zonlicht, dat met zijn kenmerken licht, energie en warmte een belangrijke rol speelt in de natuur. Maar ook regen, wind, droogte, onweer, stormen en onzekere winters hebben op het dagelijks leven de nodige invloed.

Met zijn film wil Van der Maas ons laten genieten van het natuurschoon. Zo laat hij ons onder meer kennismaken met de moeizame levensstrijd van kikkervisjes, met de nachtelijke rooftochten door mysterieuze dassen, met aandoenlijke reekalfjes; maar ook door het seizoen heen met de opkomst en teloorgang van gewone en onalledaagse planten.

Kom met ons genieten! Voor €5 per persoon zit u 23 november warm en gezellig in de St Piter. Aanvang 20 uur. Licht uit, ogen en oren open.

Geplaatst in: 2017-gebeurtenissen

Geef een reactie