Zonnebloem: impressie

Gezellige middag in de Wier 

                                                                                                                    

Op 12 oktober verzorgde de cabaretgroep GeDoBr een optreden voor 125 personen voor de Zonnebloem afdeling Ureterp e.o. in de Wier. Na het openingswoord van onze voorzitter Albert de Vries was het podium voor de heren Geert Hager, Douwe Wobbes en Brugt de Vries , gezamenlijk  GeDoBr.

De mannen komen uit de Wâlden en kennen elkaar van de Nieuwjaarsrevue van Kootstertille. Ze toeren door Friesland om hun publiek te vermaken met hun programma met ietwat rauwe taal en soms prikkelende teksten.

Ze zijn al jaren te vinden in de Friese top 100 met ‘It buske fan de baas’, dit was tevens  hun openingsnummer op deze middag. Voor wie het nog nooit gehoord heeft; in dit lied laten ze weten wat een groepje bouwvakkers op weg naar hun werk in Lelystad zoal mee kan maken.

Verder brengen ze ” lietsjes en sketskes” in hun eigen zo kenmerkende taal gebruik over “echte keardels’’ zoals bijv. Blauwe Bertus, de trucker op de gele scania die zand vervoerd door heel Friesland en ’s avonds bij moeder de vrouw een biertje wil drinken.

En over Rûge reade Rinus die door de week stratenmaker is en in het weekend verandert in een fervente rock en roller in zijn leren jasje, met zijn brommer en een echte vetkuif. De heren kunnen mooi zingen maar de “skets” over “de Pisbak” ging sommigen wat te ver, maar ja, dat is het echte leven.

Antje Berga

Geplaatst in: Soos 55+

Geef een reactie