Mindfit, Mindfulness en Meditatie

Losse cursussen bij SDM!
Mindfit, Mindfulness en Meditatie

Voordat al het ‘decembergeweld’ losbarst, biedt Sport en dansschool SDM in de maand november de avondcursus ‘Mindfit, Mindfulness en Meditatie’ aan. De cursus bestaat uit drie avonden (3, 17 en 24 november) en in deze avonden (19.30 – 20.45 uur) leer je zowel lichamelijk als geestelijk meer rust toe te passen in je leven. Het creëren van rust is – zeker in deze drukke tijden- een kunst op zich. Gezond omgaan met stress is niet vanzelfsprekend.

In deze avonden wordt er gewerkt aan mentale ontspanning door verschillende fysieke oefeningen, met behulp van Yoga-oefeningen, aandachtstraining, ademhalingsoefeningen en- meditatie technieken. Mediteren zweverig? Wetenschap laat zien dat mediteren op allerlei vlakken een positieve invloed heeft. Zo kan mediteren depressie voorkomen, blijken mensen die mediteren gelukkiger te zijn en zijn er zelfs aanwijzingen dat mensen een sterker immuunsysteem ontwikkelen, minder angst ervaren en een lagere bloeddruk hebben.

Deze cursus wordt gegeven in zaal Jut en Jul in Marum.

In januari wordt deze cursus nogmaals aangeboden, geïnteresseerden kunnen mailen naar [email protected] om op de mailinglijst te komen. Past deze cursus je niet? SDM heeft ook diverse yogalessen in haar aanbod, zie www.s-d-m.nl

Dreumesdans
In november start ook weer de 6-weekse cursus dreumesdans op de maandag- dinsdag- en/of donderdagochtend. Dreumesdans is de allereerste kennismaking met bewegen op muziek. Een half uur lang wordt de muzikaliteit, het gehoor en de motoriek gestimuleerd. Een klein beetje coördinatie en spelenderwijs de eerste techniek. Dreumesdans is een vrije les waarin kinderen bezig zijn met bewegen. Elke week dezelfde opbouw waardoor het voor de kinderen een herkenbare activiteit wordt waaraan ze veel plezier beleven.

Als een dreumes (1,5 tot en met 3 jarigen) zelfstandig kan lopen, kan hij of zij deelnemen aan dreumesdans! Het is gebruikelijk dat één van de (groot)ouders meedoet. Geen zorgen, de bewegingen zijn voor volwassenen prima te volgen.

In januari wordt ook de babyyoga, peuteryoga en/of kleuteryoga aangeboden, geïnteresseerden kunnen mailen naar [email protected] om op de mailinglijst te komen.

Losse lessen volgen?
Sport- en dansschool verzorgt op verschillende locaties in de regio diverse lessen van yoga tot bootcamp en van pilates tot streetdance voor volwassenen. Voor mensen die vanwege hun werk niet wekelijks lessen kunnen volgen, is het ook mogelijk om een strippenkaart af te nemen waarbij je ‘losse lessen’ kunt volgen. Een 10-rittenkaart is een seizoen geldig en daarin ben je zo vrij en flexibel als je zelf wilt. Meer informatie hierover op de website www.s-d-m.nl of via de mail: [email protected]

Lesaanbod in Bakkeveen
In het Bakkeveenster bos wordt er door SDM wekelijks ‘Run, Core and More’ gegeven op de vrijdagochtend van 09.00 – 09.45 uur. Op de zaterdagochtend is er bootcamptraining van 08.45 – 09.45 uur. Meer informatie over deze lessen, via: www.s-d-m.nl

Contact
Meer informatie is te vinden op de website: www.s-d-m.nl
Je kunt ook contact opnemen met Marieke of Grytsje de Jong via de e-mail [email protected] of via telefoonnummer: 06-23604423/ 06-43972620.

Geplaatst in: Sportverenigingen

Geef een reactie