Frisian Motors wint met Rimmert landelijk 3e prijs

[Bron: Woudklank]

Frisian Motors uit Bakkeveen heeft de derde prijs gewonnen bij de uitreiking van een landelijke innovatieprijs: het Gouden Klavertje Vier.

Tijdens de eerste dag van de GroenTechniek Holland beurs in Biddinghuizen werd de uitreiking gehouden van het ambitieuze Gouden Klavertje Vier. Een prijs voor de meest innovatieve ontwikkelingen in de groen-sector. Uit 63 inzendingen koos de jury elf toonaangevende nominaties die de moeite waren om nogmaals te jureren.

Frisian Motors pakte met de eerste  volledig elektrische zero-turn maaier van Europa de derde prijs. Het Gouden Klavertje Vier is een initiatief van branche-organisatie Fedecom. 

Pionier
,,Een goede Nederlandse pionier”, zo omschreef de jury Frisian Motors. Na een lange ontwikkelingsperiode zijn zij dan ook zeer blij met deze prijs. Voor de machinefabrikant uit Bakkeveen is dit een flinke opsteker.

Zero-turn maaier
De Rimmert FM-170, waarvoor de prijs is gewonnen, is een volwaardige zero-turn maaier voor groot particulier en semiprofessioneel gebruik. Leverbaar met onderhoudsvrije AGM lood- of Lithium accu’s. Maaitijden beginnend bij één uur en uitbreidbaar tot maximaal drie uur. Sturen doe je met twee stuurhendels die elk een wielmotor bedienen. Maaien gebeurt met  twee elektromotoren direct op het maaibord. Dus geen gedoe meer met riemen, olie en benzine.

De maaier wordt aangedreven door een 48 volt-systeem met een totaal vermogen van 5 kW.
klik hier voor meer info.

Meer info over Frisian Motors in het algemeen:
www.frisianmotors.com
Leidijk 1B
9243 WH Bakkeveen

 

Geplaatst in: 2017-gebeurtenissen

Geef een reactie