Caroline Cotter bij Bellefleur

Op zondagmiddag 1 oktober speelt Singer/songwriter Caroline Cotter een akoestisch concert in de sfeervolle intieme ambiance van Bellefleur.

Ze is hier voor de tweede keer en wordt dit keer vergezeld door haar inmiddels vaste vriend Michael Howard.

Het is een van de zeven concerten die ze in deze tour in Nederland speelt en het belooft een bijzondere middag te worden. Caroline heeft een prachtige zuivere stem en is een begenadigd en bekroond liedjesschrijfster. Haar muziek neemt je mee over de hele wereld. Van een Parijse salon tot een Indiase Ashram, Van een bluegrass festival kampvuur tot de diepte van het menselijk hart.
In de afgelopen 15 jaar speelde, studeerde en reisde zei in 28 landen op 5 continenten en naast het Engels schrijft ze haar liedjes in het Spaans, Frans, Portugees, Italiaans en Sanskriet. Ze zoekt altijd naar een manier om de wereld naar haar publiek te brengen en door haar interculturele muziek hiermee contact te maken.

Haar laatste album “Dreaming as I do “ stond, toen het in februari 2015 uitkwam, een tijdlang op de 5e plaats in de Amerikaanse folk charts en is een uitgelezen mix van stijlen zoals vloeiende a capella, jazz en harmonieuze folk. Het album blijft de luisteraar verbazen.

Michael Howard is opgegroeid rond Anchorage Alaska en speelde in zijn jongere jaren in verschilende punk-rock bands in de regio en werd gevormd door het leven aan de rand van de beschaving met een gezonde doe-hetzelf mentaliteit.

In de winters toerde hij  regelmatig door de gematigder streken van de rest van Amerika.
Als creatieveling en activist was hij `s zomers actief in het organiseren van lokale gemeenschappen in Alaska en zijn unieke perspectief komt prachtig tot wasdom op zijn laatste plaat “gasoline dreams” . Een verzameling poetisch Americana gevormd door zijn leven onderweg

Kijk en luister alvast op:  www.carolinecotter.com of klik hier

www.facebook.com/CarolineCotterMusic

Het concert begint om 15:30 uur en je bent welkom vanaf 15:00. De entree is € 15,00
Wegens beperkt aantal plaatsen tijdig aanmelden op 06-48575067 of [email protected]

 

Voor haar 16e verjaardag kreeg de jongedame Caroline Cotter een akoestische gitaar cadeau en dat was de start voor een intensieve zelfstudie om het instrument te leren bespelen. Toen ze dat helemaal onder de knie had, begon ze die gitaar ook te gebruiken voor het componeren van haar eigen liedjes.
Sinds 2007 heeft deze singer-songwriter al vijf studioalbums op haar conto staan met “Back On The Train” als eerste en “Ruth And Harry & Other Stories” uit 2010 als voorlopig laatste.
Maar nu is Caroline Cotter helemaal terug in de schijnwerpers getreden met de release van haar nieuwe album “Dreaming As I Do”, een elf liedjes tellende plaat waarop ze haar zelfgeschreven akoestische folknummers heeft samengebracht.
“Bella Blue” (zie live versie op video) is de openingstrack van deze cd en een liedje waarin gitaar, mandoline en cello voor de bijhorende instrumentatie zorgen. Die instrumenten blijven aanwezig in de tweede song “A Midnight Escape”, een minzaam gezongen walsje over een oudere dame met Alzheimer. Het daaropvolgende “Journey In C” is een kort a capella gebracht nummer, net als het later opduikende “I Am Satisfied”.
De albumtiteltrack “Dreaming As I Do” is onze favoriete song uit deze plaat. Het is een melodieuze ballad met een prachtig instrumentaal intermezzo op cello door April Reed-Cox en heerlijk mooi gezongen door Caroline Cotter. “Champagne” is een uptempo jazznummer, gevolgd door “La Marionette” dat ze volledig in de taal van Molière zingt, iets wat ze wat later opnieuw doet in het nummer “It Est Jaune”.
De nog resterende tracks “My Evergreen” met banjo en “This Place” met akoestische gitaar zijn twee liedjes waarin ze haar gevoelens van liefde bezingt voor haar nieuwe thuishaven in Portland, Maine. Caroline Cotter is naast zangeres ook nog professioneel actief als yogalerares. Wat ons betreft kan ze tijdens die lessen haar eigen plaat “Dreaming As I Do” moeiteloos laten spelen, want de kans dat je bij de beluistering van de liedjes van deze sympathieke dame alsmaar rustiger wordt is vrij groot.

 

Theeschenkerij Bellefleur
Ida de Vries & Romke Wijma

Adres:         Boskwei 6
9248KZ Siegerswoude
Tel:               06-48575067
email:          [email protected]

Web:           www.theeschenkerijbellefleur.nl

Facebook: TheeschenkerijBellefleur

 

Geplaatst in: Bekijken: natuur en cultuur

Geef een reactie