Avondvierdaagse 2017 dag 1

De 62e avond-4-daagse Bakkeveen is woensdag 7 juni 2017 van start gegaan.

Nieuw is de deelname van school De Trede uit Haule. Welkom !
De Twirre uit Ureterp en 1 van de 2 scholen uit Donkerbroek doen niet in georganiseerd verband mee, omdat deze scholen deze week vakantie hebben. Er zijn 1362 wandelaars geteld, maar ruim 400 hiervan zijn ouders als begeleiding.

Het was woensdag slecht weer met harde wind en af en toe regen. Gewoon herfst. Ook code geel. Maar mooi op tijd kwamen de opklaringen en ging de wind wat liggen. Om half 7 in de avond kwam de zon door en werd het zelfs nog 15 graden. Goed wandelweer en de regenjas kon thuis blijven.

De routes van de 5 en 10/15 km liepen deze avond nogal via een verschillend gebied. De 5 km bleef in Bakkeveen zelf: de Slotsingel naar de Bosmanege en vervolgens via een lus door de “duinen” weer terug. Ruim 5 km.
De 10 km stak nabij de Bosmanege het Koningsdiep over via de toegangsweg van Louwsma en de weilanden en boerderij van Mts. De Jong. Via o.a. het Keulensreedtsje en fietspad langs ’t Foarwurk kwamen de groepen bij het shared space plein in Siegerswoude. Iets verderop, bij camping De Sieghorst, werd een lus over het terrein gelopen en was de traktatie. Vervolgens via de Boskwei naar de bossen van Natuurmonumenten terug naar Bakkeveen. De afstand was ruim 9 km. Donderdag zal de 10 km in werkelijkheid 11 km zijn, ter compensatie.

Hieronder een foto-impressie. ( foto’s gemaakt door: Martijn van der Vaart )

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie