Geert Louwes: Gouden Speld en werkend filmpje

[12 febr 2017, 17:35 uur Het filmpje met 2 fragmenten uit Chez Dolly is door YouTube geweigerd. Het staat nu bij Vimeo op een iets lagere resolutie, zodat het nog gratis is]

In 2017 had toneel vereniging Nij Bigjin “Chez Dolly” op het programma staan. Dol komisch, maar zeker ook met een boodschap. Zeer indrukwekkend. Regisseur was Geert Louwes. Hieronder één filmpje met een 2-tal fragmenten van een meer dan 2 uren durend optreden.

Na afloop is het niet afgelopen. Theun Ram, bestuurslid van STAF – Fryslan vraagt ook nog even het woord.
STAF – Fryslan is de overkoepelende organisatie van 150 toneelverenigingen in Friesland.

Theun Ram meldt dat hij een bijzondere boodschap heeft. Hij vertelt dat Geert Louwes ontzettend veel energie heeft besteed en nog steeds besteed aan het toneel in Bakkeveen bij Nij Bigjin. Maar ook, aldus Theun Ram, is Geert provinciaal erg actief. Zo zit hij in diverse besturen en commissies om het Friese amateur toneel te bevorderen. Wij mogen in Bakkeveen erg trots zijn op Geert (en dat zijn we ook), maar heel Friesland ook.

Geert krijg een hoge STAF onderscheiding uitgereikt: de Gouden STAF speld omdat hij zich 40 jaar heeft ingezet voor het amateurtoneel en in het bijzonder bij Nij Bigjin in Bakkeveen.

Hieronder het filmpje met 2 fragmenten uit “Chez Dolly”

Toneel Nij Bigjin Bakkeveen 2017 from Jan van Dalen on Vimeo.

 

En hieronder de samenvatting van de uitreiking van de Gouden spel aan Geert Louwes.

Geplaatst in: Toneelvereniging Nij Bigjin

Geef een reactie