Impressie carbidschieten 2016

Oudjaarsdag 2016 was er weer carbidschieten. Deze jarenlange traditie werd op de laatste dag van 2016 gehouden op een perceel weiland van fam. Van der Wolfshaar aan de Nije Drintsewei. Iets verder van de bebouwde kom af dan vorig jaar om wat minder lawaai in het dorp te veroorzaken.

Ook was de entourage wat eenvoudiger: geen officiële tent, maar stijgerbuizen overspannen met doek. Hierdoor ontstond er eigenlijk een grote tent. Het zorgde in ieder geval voor een gemoedelijke en ontspannen sfeer. Wat ook sterk bijdroeg aan deze sfeer waren de houten vloeren. Hierdoor bleef iedereen schoon. Alleen de personen die de deksels weer terug moesten halen uit het weiland moesten nog even het gras in.

Een 20-tal melkbussen zorgen voor de harde kallen. Ook waren er een paar super-bussen die zorgen voor iets extra’s.

Voorts hadden vele sponsoren weer gezorgd voor voldoende oliebollen, glühwijn, chocolademelk, broodjes worst en …… veel bier en carbid. (sponsoren Van der Veer, Veenstra, Kok, Voetbal ver., etc)

Zeer geslaagd, alle boze geesten verdreven en op naar 2017.

 

 

Geplaatst in: Jaarwisseling

1 reactie op “Impressie carbidschieten 2016

Geef een reactie