Midweek Body in Balans – Allardsoog

Midweek Body in Balans
24 – 28 oktober

Neem je gezondheid in eigen hand!
We laten je in deze midweek kennismaken met technieken, methoden, inzichten en therapieën die allemaal een optimale gezondheid helpen bevorderen.

Programma

 • Maandag 24 oktober
  Aankomst en uitleg over het programma en Tai Chi Qi Gong les van Margo Bouwman. Tijdstip in overleg.
  Dagelijks beginnen en eindigen we met een Tai Chi Qi Gong les van Margo Bouwman.
  Voor veel mensen is het verschil tussen Tai Chi en Qi-Gong lastig te onderscheiden. Onder Tai Chi of Tai Chi Chuan wordt over het algemeen verstaan het bewegen vanuit de Tai Chi-principes, doorspekt met martiale elementen (zelfverdediging) om jezelf sterker te maken.
  In de Tai Chi kent men de ’vorm’, een lange reeks bewegingen achter elkaar. Qi-Gong oefeningen zijn puur gericht op je gezondheid. Qi-Gong (Chi Kung) spreek uit als sjie-kong. Qi betekent energie, gong betekent ‘werken met’ of ‘oefening’. Harmonieuze lichaamsbewegingen in geconcentreerde rust.
  Als je zelf deze subtiele manier van bewegen beoefent, voel je dat er in je lichaam warmte ontstaat, een gevoel van vitaliteit en tegelijkertijd rust en ontspanning, maar ook ondernemingslust en blijdschap.
 • Dinsdag 25 oktober
  Blue Zones (Menno Dijkstra), Drukpunten (Mattie Jongsma) en Koken met Jan Smit.

  • Blue Zones (9.30 – 12.00 uur)
   Blue zones ofwel ‘Blauwe gebieden’ zijn gebieden in de wereld waar mensen langer, gezonder en gelukkiger leven vaak boven de 100 jaar. Hoe kan het dat …
  • Drukpunten (13.30 – 15.30 uur)
   Energie moet stromen. Acupressuur is zo oud als de impuls om voorhoofd of slapen te masseren bij hoofdpijn. Meer dan vijfduizend jaar geleden ontdekten de Chinezen dat de druk op sommige punten niet alleen de pijn verlichtte, maar ook een positief effect had op organen. Zo werd een systeem ontwikkeld van punten op het lichaam die via druk met de vingers (acu pressuur, shiatsu of tuina) of stimulatie met naalden (acupunctuur) het lichaam in balans konden brengen.
  • Koken met Jan Smit (vanaf 17.00 uur)
   Biologisch koken zonder suiker, zuivel en vlees.
 • Woensdag 26 oktober
  Homeopathie (Jacqueline Lauwen) Chiropractie (Claudia Wimmer)

  • Homeopathie (10.00 – 12.00 uur en van 13.30 – 15.30 uur)
   Gezond oud worden: Voorkomen van vitaminen- en mineralentekort, Praktische natuurgeneeskundige tips en technieken, Meditatie over Loslaten, Verschillende soorten homeopathie, Minimale beweging voor maximaal resultaat. Chiropractie (19.30 uur)
  • Het doel van een chiropractische behandeling is om de functie van de wervelkolom en het zenuwstelsel te optimaliseren om onbeperkte informatie-uitwisseling tussen de hersenen en de rest van het lichaam te bewerk-stelligen. Op die manier kan chiropractie klachten aan het bewegingsstelsel verbeteren. Chiropractie gaat ervan uit, dat een goed functioneren van het zenuwstelsel van essentieel belang is voor een goede gezondheid. Verstoringen in de wervelkolom belemmeren het functioneren van het zenuwstelsel hetgeen kan leiden tot tal van gezondheidsklachten, verminderde energie en vitaliteit.
 • Donderdag 27 oktober
  Kruidenwandeling en kruidenlunch (vegetarisch) (Mieke Willebrands)

  • Kruidenwandeling (10.00 uur) + kruidenlunch (aansluitend aan de wandeling)
   Mieke Willebrands wijdde zich van 1974 tot 2006 geheel aan het kweken en verwerken van inheemse genees- en keukenkruiden binnen haar bedrijf Midgard kruidenkwekerij en -drogerij. Daarnaast gaf zij over dit onderwerp vele lezingen, kruidenwandelingen en kookworkshops. Vanaf 2009 vervullen deze activiteiten een hoofdrol.
 • Vrijdag 28 oktober
  Bachbloesem en huidzônes (Gea Pool)

  • Bachbloesem (9.30 – 12.00 uur). Bloesemtherapie onderscheidt zich van andere alternatieve therapieën doordat de werking van de bloesems aan de ene kant zacht en mild is en tegelijkertijd zeer diep door kan werken. Met zachtheid en mildheid wordt bedoeld dat emotionele onevenwichtigheden geruisloos oplossen. Soms merkt de omgeving eerder aan u dat u bent veranderd dan u zelf. Dit wil niet zeggen dat er soms geen heftige reacties kunnen zijn omdat bepaalde emotionele gesteldheden aan de oppervlakte kunnen komen die niet gewenst zijn. De mildheid zit daarin dat u dan meteen kunt stoppen met het innemen van de bloesemtinctuur en na drie dagen de emoties, getriggerd door de bloesems, zijn verdwenen.

Geef je op!

Wil je meedoen aan (één van) deze inspirerende workshops? Geef je dan gauw op!
Prijs € 195,– Nivonleden, niet leden betalen € 215,–
Dit is inclusief 4 overnachtingen in Natuurvriendenhuis Allardsoog (maandag t/m donderdag), toeristenbelasting, koffie en thee tijdens de workshops en 2 maaltijden (1 diner en 1 lunch). Overige maaltijden verzorg je zelf.

Wil je meedoen maar niet blijven slapen? Dat kan ook. Informeer bij Marion Stam naar de prijs èn de exacte aanvangstijd van de bij te wonen workshop(s).

Jarig van der Wielenwei 42, 9343 TC Een West
Telefoon: 088-099-09-71,  E-mail: [email protected]

 

Geplaatst in: Algemeen, NIVON Allardsoog

Geef een reactie