Impressie Slotplaatsfestival (2)

Zondag 2 okt vond in Bakkeveen het Slotplaatsfestival plaats. Deze dag werd georganiseerd door Natuurmonumenten i.s.m. de streek op het Landgoed De Slotplaats.

Er waren kramen met lokale producten, ambachten, vele kinderactiviteiten en live muziek.

Zo poften de kinderen popcorn boven het vuur of schoten met een eigen gemaakte pijl en boog. Zintuigen werden op scherp gezet door het lopen op blote voeten door het bos of geblinddoekt langs een touw. Een ritje te paard maken kon op de pony’s van De Bosmanege. Op de fietsen van Trap je Sapje trapte je je eigen overheerlijke smoothie van vers fruit. En als je nog even lekker wilde slingeren, dan was dat mogelijk in het klimtoestel van Outdoor Bakkeveen. Ook de oer Hollandse rassen van De Blakervelderhoeve waren aanwezig op het festival. Een kalfje, schapen en geiten waren, zeker voor de jongsten onder ons, heel knuffelbaar. Historisch Belang gaf rondleidingen over het landgoed en kinderen konden mee op paddenstoelenexpeditie met de boswachter van Natuurmonumenten. Het terrein kleurde vrolijk van alle geschminkte kindergezichten. Singer-songwriter Tim Tells en de band Blowing Away gaven met hun muziek en zang extra sfeer aan het gehele festival. Kortom, er was voor elk wat wils. En…het weer werkte mee; het bleef de hele dag droog.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd Slotplaatsfestival. Op naar de volgende keer: de eerste zondag in okt 2017.

foto’s/tekst : Janneke van Gerwen

Geplaatst in: Natuurmonumenten, Slotplaats

Geef een reactie