Glasvezel komt eraan ???

Het gaat gebeuren: KabelNoord gaat het platteland van Friesland voorzien van glasvezel!

De afgelopen tijd hebben verschillende initiatiefgroepen/ dorpsbelangverenigingen zich ingezet om de behoefte en het belang van glasvezelinternet in de ‘witte gebieden’ kenbaar te maken. Om deze groepen, maar ook andere betrokken verenigingen en/of organisaties te informeren over de laatste stand van zaken organiseren wij een informatieavond. Deze informatie gaat over het realiseren van breedband internet in de zogenoemde witte gebieden, oftewel het buitengebied.

Wil ik wel glasvezel en hier ca € 15 per maand voor betalen?

  • Bedrijven zonder snel internet hebben nu al een probleem: heel veel informatie wordt via internet uitgewisseld en dat wordt alleen nog maar meer; ook live beelden voor bewakingsdoeleinden. Dus bedrijven zitten al op het “vinkentouw” voor glasvezel.
  • En particulieren? Ook hier wordt snel internet steeds belangrijker. En als je niet meedoet, zul je later moeten investeren of overlaten aan de koper van je huis. Een huis zonder snelle internet aansluiting is straks “niets meer waard”. Later investeren maakt de snelle verbinding alleen maar duurder.
  • Snel internet maakt het ook mogelijk om realtime backup’s te maken van je bestanden. Bij een computercrash ben je dan niets meer kwijt…
  • Je kunt het ook niet doen…..

Uitnodiging informatieavond ´Breedband internet in de witte gebieden´
De drie samenwerkende gemeentes: Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO) organiseren daarom een  informatieavond.  Deze avond is op:

Datum:                donderdag 22 september 2016
Ontvangst          19.45 uur
Aanvang:            20.00 uur
Locatie:               ’t Buorskip te Beetsterzwaag
Adres:                  Vlaslaan 26 (9244 CH) te Beetsterzwaag

Tijdens deze avond zal de provincie Fryslân een korte uitleg geven over de stappen die genomen zijn en de stappen die nog genomen moeten worden. Tevens zal KabelNoord, de partij die uiteindelijk glasvezel  gaat aanleggen, een presentatie geven. Hierin zullen zij ingaan op hun productaanbod en de te nemen vervolgstappen in dit project.

Deze avond is specifiek bedoeld voor de initiatiefgroepen, dorpsbelangverenigingen en andere betrokken verenigingen of instanties.

Plaatselijk Belang Bakkeveen vindt het belangrijk dat er een afvaardiging vanuit Bakkeveen naar de bijeenkomst in Beetsterzwaag gaat.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij: Anita Broeders van Plaatselijk Belang Bakkeveen ([email protected]). Doe het snel, dan kunnen we ons ook tijdig aanmelden.

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

Geef een reactie