Renovatie Rolstoelpad

Renovatie rolstoelpad Bakkefeansterdunen

It Fryske Gea is van plan om het rolstoelpad in de Bakkefeansterdunen te renoveren. Gaten en oneffenheden worden opgevuld en er komt een laag extra materiaal overheen van DurEko-mix. Deze halfverharding is vergelijkbaar met het huidige materiaal, maar minder vatbaar voor opvriezen. Het werk zal worden uitgevoerd vanaf de eerste week van juli en zal ongeveer 2 weken duren.

Vanaf maandag 13 juni zal met behulp van een hoogwerker vooraf dood hout worden gesnoeid in de bomen die in de buurt van het rolstoelpad staan. Omdat er kans is op beschadiging van het pad, is er bewust voor gekozen om dit snoeiwerk zo kort mogelijk voor de renovatie uit te voeren.

In verband met kans op broedende vogels, is er een QuickScan uitgevoerd, hieruit is gebleken dat er geen nesten zich in de bomen bevinden waarvan de dode takken worden gesnoeid. De bediener van de hoogwerker heeft bovendien de papieren bij zich met de te volgen gedragscode.

Resume:

 • De uitvoeringsperiode van de renovatie van het invalidepad is met opzet gekozen net voor het vakantieseizoen.
 • Omdat er waarschijnlijk schade aan de paden zal ontstaan door de rupsen van de hoogwerker, is dit snoeiwerk net voor de renovatie van het pad gepland.
 • Het broedseizoen kan dan een beletsel zijn, maar de inventarisatie d.m.v. een kwik-scan heeft aangetoond dat er geen vogels zitten te broeden in de nabije omgeving van het werkgebied.

Helaas zal er in deze periode enige mate van overlast zijn voor de gebruikers van het rolstoelpad. It Fryske Gea vraagt hiervoor uw begrip. Het doel van de renovatie en het snoeiwerk is er op gericht dat de gebruikers van het rolstoelpad weer volop kunnen genieten van een comfortabel en veilig pad.

Vragen over de werkzaamheden kunt u stellen aan:
Ane Zijlstra
Districtshoofd Súd
It Fryske Gea
Tel 06-21209692

Geplaatst in: t Fryske Gea

3 reacties op “Renovatie Rolstoelpad

 1. vincent zegt:

  Fijn dat hier werk van wordt gemaakt !
  Zullen veel mensen weer blij en gelukkig van worden !

 2. Claartje Slofstra zegt:

  Weet iemand wanneer de werkzaamheden klaar zullen zijn?

 3. jdc zegt:

  Staat in het bericht te lezen

Geef een reactie