Ballonvaart: nieuwe kansen

De ballonvaart van zondag 26 juni is niet verlopen zoals verwacht. Maar 1 van de 3 ballonnen is vertrokken.

Het lag niet aan het weiland, niet aan de ballonnen, niet aan de deelnemers, niet aan het publiek. De wind was en bleef het probleem. De wind nam in de loop van de avond wel af, maar niet voldoende.

De 3 ballonnen lagen klaar in het weiland aan de Stripe in Wijnjewoude. Er werd wel gestart met vullen van de ballonnen, maar dat werd tijdelijk opgeschort omdat de wind maar langzaam ging liggen. Uiteindelijk na het nodige wachten is 1 van de 3 ballonnen met 6 personen opgestegen. Toen deze ballon op hoogte was bleek daar eigenlijk een te harde wind te staan. Daarop is besloten dat de beide andere luchtballonnen niet zijn vertrokken. Jammer voor iedereen, maar veiligheid staat voorop.

De luchtballon met de 6 personen is later op de avond veilig geland (zelfs een achte landing !) in Zeijen (tussen Vries en Assen). Het zicht was erg goed. Jammer genoeg was de wind wat verder in noordelijke richting gedraaid dan verwacht. Daarom is de luchtballon ten zuiden van dorp Bakkeveen langs gevaren in plaats van er overheen.

Bovenstaande betekent dat er voor de 16 resterende deelnemers een nieuwe datum moet worden gezocht. Deze datum zal in eerste instantie liggen op maandag 4 en/of dinsdag 5 en/of woensdag 6 juli.  Eerder was helaas niet mogelijk. Het weer is dan waarschijnlijk nog steeds niet standvastig; het plannen wordt dan weer korte termijn werk. Eventueel gaat er 1 ballon per avond.

Met de deelnemers zal via email ([email protected]) een nieuwe datum worden afgesproken.

 

Geplaatst in: Ballonvaarten

Geef een reactie