Avond-4-daagse 2016 dag 4

De laatste dag van de avond-4-daagse is alweer 3 dagen achter ons als we deze tekst schrijven. De vaste fotograaf afwezig en dan wordt het meteen lastig. Gelukkig hebben we een aantal foto’s van Jaco Jonkman ontvangen: dan hoeven we niet zonder beelden deze laatste dag af te sluiten.

Ook zaterdagavond 11 juni was het goed wandelweer. Nog steeds droog en rond de 17 graden tijdens het wandelen. Op zaterdag is er geen 15 km route. De 5 en 10 km liepen traditioneel op de laatste dag door de bossen en over heidepaden. Het eerste deel gezamenlijk via De Wâldsang naar de Beakendyk. Bij de Sterrenschans weer richting Bakkeveen. In de Lange Singel de schepijs traktatie voor beide afstanden. Vervolgens achterlangs via de Houtwal naar het natuurgebied aan de oostzijde van Bakkeveen. De 5 km deed daar een klein rondje (stukje blauwe route). De 10 km moest een half uur langer durende lus maken om ongeveer gelijktijdig met de 5 km weer terug te zijn op de zandvlakte.

Om de ca 8 minuten vertrok een muziekkorps vanaf het vernieuwde plein bij Dundelle. Om 20:10 uur de eerste. Er waren 5 muziekkorpsen en ze liepen elk 2x. De korpsen kwamen uit: Ureterp, Grootegast, Kootstertille, Bergum en Sexbierum.

Tegen 21:30 uur waren de laatste wandelaars binnen. In totaal liepen de laatste avond 1822 wandelaars mee. In het centrum konden de wandelaars nog genieten van een optreden van Dans- en Sportschool SDM. Voor de softijsmachines van Plaza De Kolk stonden lange rijen: iedereen wilde zichzelf wel eens trakteren op een lekkere softijs.

Volgend jaar (=2017) is de avond-4-daagse van woensdag 7 t/m zaterdag 10 juni 2017.

Hieronder een korte impressie.(De meeste foto’s zijn van Jaco Jonkman).

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie