Vlooienmarkt 07 mei 2016

Gelukkig waren de weersverwachtingen goed voor deze zaterdag. Maar ja wat is goed…..het was hier en daar zelfs te warm met temperaturen boven de 25 graden Toch zijn we met veel meer zin en enthousiasme dan vorige maand aan deze markt begonnen en wat een geweldige markt was het!!!!

De weilanden konden in de week voor de markt mooi drogen en wat uitharden om zo hun draagkracht weer wat terug te krijgen. Dat was ook wel nodig met in totaal over de 1400 auto’s van bezoekers op de parkeerweilanden en een net niet nieuw record aan standhouders, maar liefst 743.

Het Dúnsân project was weer wat verder gevorderd. Achter de lijn tennis – voetbalkantine is men klaar met straten. De andere delen konden deels gebruikt worden. Met vereende krachten zijn vrijdag de toekomstige grasvelden nog wat vlakker gemaakt, zodat hier ook standhouders zouden kunnen staan. Helaas begon de grond zaterdag af en toe wat te stuiven….

LET OP Om 4 uur in de ochtend stonden er op het verharde terrein al her en der standhouders (zonder te zijn uitgepakt). keurig te wachten op instructies waar te kunnen uitpakken. Dat was nog even een puzzel voor de organisatie maar uiteindelijk heeft een ieder een plekje toegewezen gekregen en van een gezellige markt kunnen genieten. Al vrij vroeg was het eerste veld ook vol en kon om 6:10 uur met het laatste veld begonnen worden. Nog nooit meegemaakt dat dat zo vroeg al was (Komt dat omdat de standhouders via Facebook geadviseerd werden om er voor 6 uur te zijn?)

Vanuit het dorp kwamen berichten dat er helemaal geen rij auto’s was rond 6:30 uur. Ik denk dat we goed geslaagd zijn in het doel “filevrij”. Op de terugweg moeten we sommige automobilisten nog wat beter sturen om de file richting Bakkeveen te mijden.

Jammer genoeg is er redelijk wat troep achter gebleven. Een leerpuntje voor de standhouders…….Graag ook de lege dozen en eventueel kapotte waar weer meenemen naar huis en daar in de betreffende ton deponeren.

 

Uiteindelijk een geslaagde dag geweest. op naar de volgende.

Geplaatst in: vlooienmarkt_2016, Vlooienmarkten

6 reacties op “Vlooienmarkt 07 mei 2016

 1. Sylvia Holleboom-Spies zegt:

  Mooie foto’s van een geweldige markt en wat een leuk commentaal !!!

 2. Laura zegt:

  Een compliment ook voor de parkeerders/parkeerwachters, bij ons voor huis was de straat dit maal goed toegankelijk! Ook de ambulance die in de buurt moest zijn kon mede daardoor op de plek van bestemming komen. 👍🏻

 3. Huub Bouma zegt:

  Leuke foto’s en vooral het commentaar wat er altijd bij staat,waar haal je vandaan jacob

 4. D.R. zegt:

  De foto’s vanaf de uitkijktoren en de drone geven een mooi overzicht van de markt en dan zie je meteen ook hoe goed alles door de vrijwilligers “te plak” wordt gezet!

 5. Patrick zegt:

  Degene die voor EUR 10,00 onze 8 jarige zoon een poot heeft uitgetrokken voor een tasje met trash-pack poppetjes roep ik bij deze op zich in de reacties te melden.

  We komen er in goed overleg wel uit.

Geef een reactie