Wandelen voor water levert veel op.

Leerlingen cbs Betrouwen en obs De Oanrin lopen samen € 3.539,70 bijeen.

Op woensdag 11 mei 2016 hebben de leerlingen van beide basisscholen meegedaan aan de actie “Wandelen voor water”.

Actiedag 11 mei 2016
Deze dag werd gestart met een gezamenlijke warming-up op het schoolplein. Dit werd gesponsord door Marieke de Jong van S.D.M. Daarna vertrokken alle groepen om de beurt voor hun wandeltocht. Onderweg werd de catering (ranja, fruit en wat lekkers) verzorgd door Acti Food en Poiesz Bakkeveen. Na afloop van de wandeling was er op het sportveld van vv Bakkeveen nog een leuk spelletjescircuit uitgezet voor alle kinderen. Hier werd de actiedag gezellig met elkaar afgesloten. Aan het eind van de ochtend kreeg iedereen nog een lekker broodje. Dit werd aangeboden door bakkerij Van der Molen. Alle sponsors heel erg bedankt nog!

Opbrengst sponsoractie
Op donderdag 26 mei 2016 werd de opbrengst van de sponsoractie bekend gemaakt. Op het schoolplein werd om 8.30 uur in het bijzijn van alle leerlingen en de beide directeuren Anky Kerkstra en Pieter Nauta het bedrag onthuld. De opbrengst in Bakkeveen bedroeg maar liefst € 3.539,70. Aqua for All, de overkoepelende organisatie van alle wandelingen voor water, vermeerdert dit bedrag nog met 80%. Voor elke euro die onze kinderen verdienden, geven zij € 0,80 extra. De totaalopbrengst van onze actie wordt hierdoor € 6.371.46.

Alle kinderen hebben zich super ingezet. Dankzij de sponsoring van fotograaf Van Dijk in Ureterp hebben we alle kinderen een leuke foto als herinnering kunnen aanbieden. Meer informatie over de water- en hygiëne projecten van Simavi is te vinden op de website simavi.nl/wat-we-doen/water/

 

Geplaatst in: 2016-gebeurtenissen, Algemeen

Geef een reactie