Sfeervol jubileum accordeondag (update)

[zondag 6 maart, 18 uur: nog 10 foto’s toegevoegd]

De 20e editie van het jaarlijkse Accordeon- en Trekzakfestival afgelopen zaterdag 5 maart in Mfc Dûndelle Bakkeveen was wederom een grandioos succes.

Organisator Riemer Veldkamp heeft in de afgelopen jaren met zijn team van vaste vrijwillige medewerkers een geweldige band opgebouwd met muzikanten en publiek uit het hele land.

De dames van de harmonicagroep “De Swingende Balgen” uit Franeker zorgden met hun creatieve optreden voor een geweldige sfeer. Accordeonist Fhilip Krebs uit Amersfoort had  samen met zijn moeder Maria Renatie Krebs in de vroege morgenuren (7:30 uur) de trein genomen richting Assen. Het duurde daarna nog ongeveer 4 uur voordat zij uiteindelijk met de bus in Bakkeveen arriveerden. Het optreden werd met gejuich ontvangen.

Nieuwe gasten waren o.a. het succesvolle muziektrio “De Monday Notes” uit Heerenveen. Het gastoptreden van de populaire zanger trompettist saxofonist Hans Tolsma uit Groninger Opende (bekend van optredens bij Omrop Fryslân) zorgde voor een extra dimensie.

Willem Dolstra

Geplaatst in: Accordeondag

Geef een reactie