Volle maan excursie

Nachtexcursie vollemaan op Mandefjild, Bakkeveen

`s Nachts dwalen door de natuur met de vollemaan en de sterrenhemel ter oriëntatie, dat kan op woensdag 25 november van 19.00 tot 21.00 uur met een gids van It Fryske Gea. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. Luister naar de vele vogels en laat je verrassen door de sterrenhemel. We lopen over de heide van het Mandefjild, bij Bakkeveen, en staan stil bij de nachtdieren en hun leven.

Aanmelden kan tot een werkdag van tevoren 12.30 via www.itfryskegea.nl of tel. 0512-381448. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (t\m 12 jaar €2,-). Warme kleding is aan te bevelen.

Luisteren naar nachtdieren
In het donker komt een deel van de natuur tot leven. Nachtdieren laten zich horen en de sterrenhemel is in natuurgebieden op zijn mooist. Aan bod komen de nachtdieren zoals uilen, boommarters en vleermuizen, hun schuilplaatsen, maar ook lichtvervuiling. Door de rust en het beperkte zicht staan andere zintuigen op scherp. Tijdens heldere nachten laten we ons pad verlichten door de maan. Een unieke ervaring op een nog echt donkere plek. Warme kleren uit de kast en kom mee op vollemaan excursie!

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie