3e Northern Prog Festival Siegerswoude

3e Northern Prog Festival Siegerswoude

Op zaterdag 7 november a.s. vindt het derde Northern Prog Festival plaats in de Uthof Siegerswoude. Het NPF is een muziekfestival voor de liefhebbers van progressieve rock muziek, zoals de symfonische rock, de prog metal en neo prog. Dit subgenre kent wereldwijd veel aanhangers en in Nederland zijn een aantal grote en kleinere zalen en festivals helemaal gericht op deze doelgroep. Het NPF is de voortzetting van het ProgFarm festival wat 15 jaar lang in Bakkeveen werd georganiseerd.

Elk jaar vult de Uthof in Siegerswoude zich met zo’n 150 tot 200 muziekliefhebbers uit binnen- én buitenland en is er naast de muziek van 5 bands ook de mogelijkheid om bij de diverse stands cd’s en andere merchandise te bemachtigen. Het festival begint om 15.00 uur (deuren open vanaf 14.00 uur) en gaat door tot in de kleine uurtjes.

De band Maanlander opent het festival, waarna Flamborough Head zal spelen. De derde band die je kan beluisteren is de organiserende band Leap Day, waarna Hangover Paradise uit Assen het podium betreedt. Als laatste band en hoofdact van de dag zal de formatie Galahad uit Engeland optreden.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal (€25) en via www.leapday.nl/news in de voorverkoop (€20)

Gert van Engelenburg

Geplaatst in: Dunrock

Geef een reactie