Opening kantoor De Friese Wouden

Opening kantoor De Friese Wouden

Vrijdag 18 september is het wijkkantoor van team De Trije Doarpen (Bakkeveen, Wijnjewoude en Siegerswoude)  in Bakkeveen officieel geopend.

Na toespraken van regiomanager Anneke Kiewiet en wethouder zorg Kooistra is de officiele openingshandeling verricht door twee clienten: mevrouw Homan en mevrouw Luinenburg

Het nieuwe wijkkantoor is te vinden aan de Weverswal 7A te Bakkeveen.

Ruim zestig genodigden luisterden naar de regiomanager Anneke Kiewiet die vertelde dat de Friese Wouden het belangrijk vindt om aanwezig te zijn in dorpen en wijken. Anneke: “het belangrijkste is dat we goede zorg willen verlenen, dicht in de buurt van onze cliënten. En we willen ontmoeting realiseren in de wijken en dorpen. Het liefst sluiten we hiervoor aan bij bestaande initiatieven in het dorp en mocht het nodig zijn gaan we het zelf organiseren.”

Wethouder Kooistra sluit hier op aan:”De behoefte is om zorg dichterbij de inwoners te organiseren. Om dit met elkaar te doen, moet je elkaar goed kennen. En daarvoor is het nodig dat je in de buurt bent.”

Verzorging en verpleging

Het thuiszorgteam van vijftien verzorgenden en verpleegkundigen verplaatst zich dagelijks door de bosrijke omgeving van de plattelandsdorpen Bakkeveen, Wijnjewoude en Siegerswoude. Hier worden de cliënten met hun persoonlijke verzorging en verpleging geholpen; daarnaast is De Friese Wouden ook voor palliatieve zorg beschikbaar. Precies zoals de cliënt en zijn of haar omgeving dit het liefste heeft.

Thuiszorg van de Friese Wouden kenmerkt zich door steeds dezelfde gezichten bij de cliënt; dit komt door het kleinschalig werken. Dat is wel zo vertrouwd. “Alles wat wij doen, gaat in goed overleg. Allereerst met u, maar we kunnen ook familieleden en mantelzorgers bij de zorg betrekken. Dat is voor iedereen wel zo vertrouwd”, aldus De Friese Wouden.

Voor meer informatie: klik hier.

Hieronder een foto impressie van de opening van het kantoor De Friese Wouden op 18 september 2015. Foto’s en tekst: De Friese Wouden.

Geplaatst in: Verzorging

Geef een reactie