World Servants plukken op It Fryske Hiem

World Servants plukken bessen voor It Fryske Hiem

Door het koude voorjaar gevolgd door plotseling een aantal zeer warme dagen, werden de bessen bij It Fryske Hiem, voorheen Bessenkwekerij Allardsoog, sneller rijp dan in andere jaren. “Normaal gesproken lukt het me wel om de meeste bessen zelf te plukken, dan worden ze iets geleidelijker rijp”, zo vertelt Klaartje van Wijk, samen met haar man Hans eigenaar van het gemengd boeren bedrijf in Allardsoog-Bakkeveen.

“Ik zag al gebeuren dat de bessen snel overrijp zouden worden, omdat ik ze zelf niet snel genoeg zou kunnen plukken, maar toen bedacht ik mij dat World Servants wellicht mee wilden helpen voor het bij elkaar sparen van de werkvakantie in een ontwikkelingsland. Ik heb eerst contact gelegd met de leiding en kreeg daar contactgegevens van onder andere Baukje de Vos uit Wijnjewoude. Die was meteen enthousiast en is eigenlijk direct begonnen met plukken, samen met verschillende vriendinnen en haar moeder. Ze hebben een heel gezellige tijd gehad op de kwekerij volgens mij, allemaal vrolijke stemmetjes die heerlijk aan het kletsen waren onder het plukken. Dat we op deze wijze ook mee kunnen helpen aan het bouwen aan verandering, zoals World Servants het noemt, past helemaal in onze gedachte over hoe om te gaan met de wereld en de mensen die erop leven. Er hangen nu nog wel wat besjes voor de vogels en de insecten, maar de smakelijkste bessen hebben we nu met behulp van de World Servants eraf. Nu kan ik weer volop aan het jam en smulsaus maken” glundert Klaartje.

“Dat is mijn passie, van al dat lekkere zomerfruit, de heerlijkste dingen creëren. Dankzij de World Servants hebben we gelukkig voldoende kunnen oogsten om het komende jaar weer volop jam, gelei, smulsaus en ander lekkers te maken voor de verkoop in onze boerderijwinkel. En het was zo leuk en gezellig dat ik ze volgend jaar misschien wel weer vraag om te komen helpen.”

Geplaatst in: Winkels, World Servants

Geef een reactie