Jeugd zomerkampen Allardsoog bij Fryske Gea

Wil jij je zomervakantie avontuurlijk in de natuur vieren met leeftijdsgenoten? Deins je niet terug voor een dropping in de wilde natuur, zoeken naar nachtdieren en een actieve kanotocht? Dan is dit zomerkamp wat voor jou! Natuurbeschermingsorganisatie It Fryske Gea organiseert in de periode van 3 t/m 14 augustus voor jongeren van 11 t/m 17 jaar actieve zomerkampen in natuurgebied it Mandefjild bij Bakkeveen. Voor de jeugd blijkt zo’n kampweek elk jaar opnieuw een leuke en energieke manier om samen met leeftijdsgenoten de natuur te ontdekken. Bovendien heeft de omgeving van Bakkeveen veel te bieden: bossen, heide, water en zandverstuivingen!

Kamperen in de wilde natuur en op zoek naar nachtdieren
In de natuur rondom Bakkeveen zijn alle ingrediënten aanwezig voor een uitdagend programma tijdens de zomerkampen. ’s Avonds gaan we op zoek naar nachtbewoners van het bos, op warme dagen zoeken we verkoeling in het zwembad en natuurlijk mag een dropping in de wilde natuur niet ontbreken! Tijdens de kanotocht beleven we de natuur vanaf het water en we sluiten het kamp af met de altijd gezellige bonte avond. Tussen al de activiteiten door is er genoeg ruimte om lekker te luieren en te “relaxen”.

De jongeren kamperen bij de Schaapskooi van It Fryske Gea in Bakkeveen. Ze hebben dan meteen het gevoel midden in de natuur te zitten en ’s avonds horen ze de geluiden van de nacht. De tenten zijn voorzien van alle gemakken, dus ook bij slecht weer is het goed vertoeven. It Fryske Gea zorgt voor alles, zelf hoeven ze alleen slaapspullen, eetgerei, geschikte kleding en een fiets mee te nemen.
De zomerkampen zijn opgedeeld in twee weken en ieder zomerkamp duurt vijf dagen, van maandag t/m vrijdag. De eerste week is bedoeld voor jongeren van 11 t/m 13 jaar en de tweede week voor jongeren van 14 t/m 17 jaar. De kosten voor het zomerkamp bedragen 175 euro per persoon. Opgave voor de zomerkampen kan via e-mail naar Margriet Tolsma: [email protected]. Voor meer informatie over de zomerkampen zie www.itfryskegea.nl

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie