Zomeravond wandeling Mandefjild

Het Mandefjild bij Bakkeveen is een prachtig wandelgebied met bos, water en heide, maar staat vooral bekend om de zandverstuiving. Bij het vallen van de avond, laat de natuur zich van een andere kant zien. It Fryske Gea organiseert op elke dinsdag van juli van 19.00 tot 21.00 uur een avondwandeling door dit heidelandschap onder leiding van Arjen de Boer of Jan Falkena. Aanmelden kan tot een dag voorafgaande tot 12.30 uur via het hoofdkantoor van It Fryske Gea, tel. 0512-381448 of via www.itfryskegea.nl. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,- (tm 12 jaar € 2,-).

Mandefjild
Op het open heidelandschap groeien hier en daar vrijstaande berken en grove dennen. Die laatste staan bekend als mooie klimbomen voor de kinderen. De heide wordt onderhouden door grazende Drentse heideschapen die aan de rand van het terrein een eigen schaapskooi hebben om de nacht door te brengen. De schapen krijgen bij het beheren van het gebied hulp van Exmoorpony’s. De gids vertelt tijdens de excursie over dit begrazingsbeheer en de bijzondere planten en dieren die in dit gebied leven.

Agenda:
Excursie: Zomeravondwandeling door het Mandefjild
Datum: Dinsdag 7 juli, dinsdag 14 juli, dinsdag 21 juli en dinsdag 28 juli
Tijdstip: 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Mandefjild, bij Bakkeveen
Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis, niet-leden betalen € 4,- en kinderen van niet-leden € 2,-.
Opgave: Aanmelden kan tot een dag voorafgaande tot 12.30 uur via het hoofdkantoor van It Fryske Gea, tel. 0512-381448 of via www.itfryskegea.nl.

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie