Nieuws van volkstuinver. De Twakamp

EVEN EEN REMINDER VAN:

Volkstuinvereniging De Twakamp

Voorjaar in de  moestuin is gelijk aan de grote schoonmaak in huis.Vroeger gaf je het hele huis een fikse schoonmaak- en verfbeurt. Je huis rook weer fris en zo kon je er weer een poosje tegen.

Tuinders hebben vandaag de dag nog steeds die kriebels en vinden dat de tuinen er in het voorjaar spic en span bij moeten liggen voor de eerste aanplant.

Kom je nu op de tuinen van De Twakamp dan zie je de jonge aanplant al opkomen en er zijn tuinders die onder het glas al kropjes sla klaar hebben. Ook rucola, rabarber en radijs vinden al hun weg naar de keuken en in de pan.

Ieder jaar merk je, dat wanneer de moestuin er klaar voor is, tuinders niet kunnen wachten om er wat in te zaaien. Nu zie je al de erwten, tuinbonen, sperzieboontjes, aardappels en vele soorten kruiden opkomen.

Van de aalbessen, kruisbessen en de appelbomen is de volle bloei geweest en komen de eerste vruchtjes eraan. Helaas komen de aardbeien door het koude en droge weer langzaam tot ontwikkeling.

En wat is het genieten in de tuinen van De Twakamp! De vogels vinden de tuinen heel aantrekkelijk! We signaleren de groene specht als gast , we hebben roodborstjes, putters, groenlingen en ook mezen vinden hun kostje op de tuin en broeden er zelfs! Vlinders, libellen en heel veel soorten bijen weten ons te vinden. Voor deze nieuwe vrienden is er een bloementuin ingericht.

In de vorige Sluswachter deden we een oproep voor de schoolgaande jeugd. We hebben nu een jeugdlid en die heeft een prachtige tuintje. Dus jongelui van Bakkeveen kom ook eens kijken en wie weet wat er van komt!

In juni hebben we een avond waar we iedereen uitnodigen voor een voorlichting over tuinen en er is een mogelijkheid voor het kopen van plantjes en groente, biologisch natuurlijk.

Dus breng een grote groentemand mee en ga er gevuld weer mee naar thuis. Wij nodigen u dan ook van harte uit.

Donderdag 25 juni zijn de tuinen geopend voor publiek van 19.00 uur tot 21.00 uur.

U bent van harte welkom!

Jouke Bouius Secretaris van de Twakamp

Geplaatst in: De Twakamp

Geef een reactie