Avond-4-daagse 2015 dag 4

En ook de 4e dag van de 60e avond-4-daagse ligt alweer achter ons. Heel mooi wandelweer: 17 graden en veel zon. Op de eerste avond zijn er 1164 deelnemers geteld, de 2e avond wat minder: 1116. Op de warme vrijdag liep het aantal op naar 1143 en op deze laatste dag 1482; deze laatste toename werd vooral veroorzaakt door extra 5 km wandelaars.

Om een gezamenlijke intocht mogelijk te maken van de gecombineerde 5 en 10 km groepen van scholen was de 5 km route in werkelijkheid 6 km en de 10 km beperkte zich tot 9 km.

De routes liep in oostelijke richting en bleven voor een groot deel in de natuurgebieden. Wel een uitstapje via kampeerboerderij De Harmsdobbe en camping ’t Kroese Beamke naar ruim gebied. Via weiland van fam. Van der Wolfshaar en een wat lastig te lopen schouwpad kwamen de wandelaars op het fietspad van ’t Mandefjild naar de Nije Drintsewei. Hier was de traktatie met extra dikke bekers ijs. De 5 km ging vanaf hier via de bijna kortste route naar Bakkeveen terug en de 10 km maakte nog een lus via Allardsoog.

De intocht begon rond 20:10 uur. De laatste school en tevens veruit de grootste (De Opdracht uit Ureterp met 329 wandelaars) vertrok achter de showband van Ureterp tegen 21 uur. Daarmee hadden alle 4 korpsen 2x met een groep wandelaars de intocht gelopen. Er was veel publiek op de been.

Veel scholen hadden invulling gegeven aan de oproep om aandacht te besteden aan de 60e verjaardag van de avond-4-daagse Bakkeveen; zie verder bij de foto’s hieronder.

Deze avond is over prive terrein gelopen van: kampeerboerderij De Harmsdobbe, Camping Kroese Beamke en fam. Van der Wolfshaar.

Hieronder een foto-impressie. ( foto’s gemaakt door: Martijn van der Vaart )

 

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

1 reactie op “Avond-4-daagse 2015 dag 4

  1. Drumband de Marko's Burgum zegt:

    Wij vonden het weer gezellig om de wandelaars van de wandelvierdaagse van Bakkeveen binnen te halen. Op http://www.drumbanddemarkos.punt.nl meer foto’s en een leuke video!

Geef een reactie