Avond-4-daagse 2015 dag 3

Dag 3: vrijdag 5 juni 2015.

Het is een hete dag. In Bakkeveen wordt het rond 17 uur ruim 30 graden. En … er is onweer op komst. Volgens de meeste voorspellingen moeten de wandelaars voor het onweer weer terug kunnen zijn. Dat zou na 20:30 uur in de omgeving van Bakkeveen moeten aankomen.

De routes lopen deze avond wederom (net als donderdag) naar Siegerswoude. De 10/15 km steken het Koningsdiep over en de 5 km blijft net helemaal in Bakkeveen.
De routes beginnen weer op de Weverswal en gaan via het fietspad van de Slotsingel naar de Bosmanege. Daar linksaf de weilanden in. De 5 km loopt eigenlijk rond de Bosmanege over het weiland van Gebr. De Jong. Aan de andere zijde van de Bosmanege het bos weer in. De 10 km wandelaars steken de Bremerwei over en gaan via Keulensreedsje naar de Middenwei. Daarna via weiland van fam. Neef naar de Waskmerwei. Hier rechtsaf en vis een ommetje Teaijewyk en weiland Mekkes naar de traktatie aan de Waskmerwei.

Van de traktatie naar de Middenwei en via de weilanden van Gebr. De Jong en Loonen de Bremerwei recht oversteken en via de Dwarsweg en weiland van Gebr. De Jong naar het bos naast de Bosmanege. Hier komen de 5 en 10 (en 15) weer samen. Via enkele slingers door het bos komen de wandelaars weer bij de finish in het centrum van Bakkeveen.

De meeste wandelaars hebben het 2e deel van de route ook kunnen genieten van de prachtige onweersluchten die zich aan de westelijke horizon ontwikkelden. Steeds dreigend, maar de buien bleven gewoon hangen. Pas de allerlaatste wandelaars hebben een paar drupjes regen gevoeld. Van serieus onweer was geen sprake.

Deze avond via prive terreinen van: fam. Louwsma, Gebr. De Jong, fam. Neef, fam. Mekkes, fam. Loonen

Hieronder een foto-impressie van dag 3. ( foto’s gemaakt door: Martijn van der Vaart )

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

2 reacties op “Avond-4-daagse 2015 dag 3

  1. hennie tiesema hoekstra. zegt:

    prachtig gezicht mooie foto/s . Deed hier vroeger ook altijd aan mee, jaren 60, goeie herinneringen..!

  2. hennie tiesema hoekstra. zegt:

    ps jammer ik heb geen foto/s meer van die tijdt…wie weet?

Geef een reactie