Avond-4-daagse 2015 dag 2

Op dag 2 van avond-4-daagse 2015 was het opnieuw lekker wandelweer. Beetje wind, zonnig, bijna 20 graden.

De routes liepen in noordwestelijke richting: Siegerswoude. Althans de 10 en 15 km afstanden staken het Koningsdiep over. De 5 km bleef binnen de grenzen van Bakkeveen.
Wederom was het eerste deel langs de slotplaats, maar nu wel veel eerder het bos in. Langs de Burmaniazuil en dan verschillende paden tot aan de Beakendyk. De 5 km keerde vanaf daar weer terug naar De Waldsang (o.a.via ruiterpad). Daar de traktatie en vervolgens de vaart kruisen en een stukje via fietspad (naar Siegerswoude). Vervolgend rechtsaf het natuurweiland in en via het pad door het land uiteindelijk naar het Survivalbos.

Ondertussen gaat de 10 en 15 km verder door het bos van Natuurmonumenten, via een vlonder en dan het fietspad richting Freulevijver. Ergens in een bocht rechtsaff het weiland in en Koningsdiep oversteken. Over de landweg tot op straat “De Mersken”. Vanaf hier ongeveer 1 km straat tot aan de Binnenwei. Vervolgens een “historische” zandweg langs en door de landerijen van Atsma. Hier was ook de traktatie. Overigens de 15 km deed nog een ommetje via de Grinzerleane. Ergens “in the middle of nowhere” moest een stukje eng bos worden bedwongen.  Daarna via weiland en een oude reed richting de straat Ureterp – Siegerswoude. Later een route over camping Sieghorst. Ook al een traject waar de avond-4-daagse voor het eerst is geweest. Aan de achterzijde de camping verlaten en langs het Koningsdiep gewandeld, Foarwurkerwei en vaart oversteken ter hoogte van loonbedrijf Van der Meulen. Via de weilanden en zandweg van Haisma weer richting Bakkeveen en het Survivalbos

In het Survivalbos konden de kinderen, als ze wilden, wat oefeningen in bomen en touwen doen. Hier werd erg veel gebruik van gemaakt. En dan op naar de finish.

Deze avond is over privé terrein gelopen van: Fam. Wilpstra, Dijk, Atsma, Bouma, Van der Ham, De Vries (Sieghorst), Veenstra, Van der Meulen, Haisma, Pool, Russchen (Waldsang) en Survivalvereniging.

Hieronder een foto-impressie. ( foto’s gemaakt door: Martijn van der Vaart )

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie