Avond-4-daagse 2015 dag 1

De 60e aflevering van de avond-4-daagse van Bakkeveen is van start gegaan. Woensdagavond 3 juni 2015 zijn er 1164 wandelaars gestart. Het overgrote deel ging voor de 5 en 10 km; slechts een handvol nam deel aan de 15 km. De weersomstandigheden waren uitstekend: droog, licht windje, zonnig en temperaturen rond en later iets onder de 15 graden.

Deze eerste avond liepen de wandelaars via De Singels het bos van NatuurMonumenten in. Vervolgens via het fietspad naar camping Ikeleane. Door de weilanden naar het Hepkemapaad. Op dit fietspad kregen de 5 km wandelaars hun traktatie en konden linksaf weer richting de Nije Feansterwei. De 10 en 15 km ging hier zonder traktatie rechtsaf en namen een route over de Duurswouderheide. Iets over de 5 km afstand was daar de ranja van vanavond. Via een stukje fietspad langs de Leidijk in Waskemeer ging het weer terug door het bos naar de Biskop en Nije Feansterwei. Hier werd nog een traject weiland bedwongen en een zandweg waarbij iedereen weer uitkwam op de Houtwal en weer dicht bij de finish was.

De 10 km was in werkelijkheid 11 km en daarmee de langste van de 4 avonden (de andere avonden wordt het 10.8,  9.6 en 9.1)
De 5 km was in werkelijkheid 5.9. (de andere afstanden worden: 5.4, 4.8 en 6.4).
Dan ook nog de 15 km: deze was 14.5 (en nog te gaan 12.5, 14.6 en op de laatste avond loopt men altijd de “10 km”).

Deze woensdagavond hebben de volgende personen hun privé terrein beschikbaar gesteld: Fam. Kiers (Ikeleane), fam. Rozema, fam. Cornelissen en fam. Wouda (Loryann).

Hieronder een foto-impressie. ( foto’s gemaakt door: Martijn van der Vaart )

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie