Bezoek Werkman tentoonstelling HVB

Bezoek de Werkmantentoonstelling op 9 juni 2015

De Historische Vereniging Bakkeveen organiseert in samenwerking met de Vrouwen van Nu een excursie naar het Groninger Museum, waar we een begeleide rondleiding zullen krijgen over de Werkmantentoonstelling. Hendrik Werkman is een van de in april 1945 geëxecuteerden in het Mandeveld. Pas jaren na zijn dood heeft zijn werk de aandacht gekregen die het verdiende. We bezoeken ook de tentoonstelling van het werk van zijn Dochter Fie Werkman. Tussen Fie Werkman en Bakkeveen groeide na de oorlog een hechte band, die uitmondde in de schenking van het werk “De vallende man”.

De excursie vindt plaats op dinsdag 9 juni 2015 en is ook voor niet-leden van de Historische Vereniging en de Vrouwen van Nu toegankelijk.

We reizen op beproefde wijze: in personenauto’s met vier personen naar Transferium Hoogkerk, van waar we met de Citybus naar Groningen reizen op een groepsabonnement.

Vertrek vanaf de Brink :  9.00 uur
Aankomst Groningen:    10.00 uur
Start rondleiding:            10.15 uur
Einde excursie:                12.00 uur

Daarna is er de gelegenheid om te lunchen en rond te kijken in Groningen.
Vertrek uit Groningen: 14.00 uur vanaf Station Groningen (eventueel later, per groep af te spreken)
Aankomst Bakkeveen: 15.00 uur.

De kosten van de reis (auto en busretour) bedragen €  5 à 6.
De toegang tot het Groninger Museum kost € 13, maar is gratis voor Museumkaarthouders.
De rondleiding kost € 4 euro per persoon.

Als u wilt deelnemen moet u dat uiterlijk op maandag  1 juni 2015 melden bij de Culturele Commissie van de Vrouwen van Nu (email: jantien.mulder@gmail.com) of bij de Historische Vereniging Bakkeveen (email: hoogenboom.f@home.nl). Geef bij aanmelding aan of bereid om zelf U met de auto naar het Transferium Hoogkerk te rijden.

Nog meer excursies?

Ik kreeg vorige week het bericht dat hieronder staat:

Graag attendeer ik jullie op de tentoonstelling over J.H. Knoop in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL). Zoals jullie ongetwijfeld weten woonde Knoop weliswaar in Leeuwarden, maar heeft hij ook in Bakkeveen sporen nagelaten; namelijk de zonnewijzer bij de Slotplaats en de Sterreschans even verderop. In het kader van het Maria Louisejaar is in het HCL deze kleine maar fijne (en gratis te bezoeken) expositie opgezet. Er ligt ook een 18e eeuwse kaart van de omgeving van Bakkeveen in een van de vitrines. Ik wil ev. graag een rondleiding verzorgen voor de leden van jullie vereniging. Misschien kunnen jullie er een themadag o.i.d. er van maken. Desgewenst kan ik jullie ook (gratis) door het HCL en de stad leiden. Een kort bezoek aan het icoon van Leeuwarden, de scheve Oldehove, is ook te regelen (aangezien het een van onze dependances betreft). Voel je overigens niet verplicht. Met vr. groet, Klaas Zandberg, coördinator dienstverlening HCL (en Oud-Bakkevener en lid van jullie vereniging).

Met Klaas Zandberg met de voorzitter van de Natuerferiening Douwe Klijnstra heb ik afgesproken dat we zullen bekijken kijken of we een gezamenlijke excursie naar Leeuwarden zullen organiseren in september. Laat het me alvast weten als u belangstelling heeft om deel te nemen.

Fred Hoogenboom

Geplaatst in: Historie

1 reactie op “Bezoek Werkman tentoonstelling HVB

  1. Lilian zegt:

    Of stap in de auto/neem de bus naar Drachten voor de fantastische tentoonstelling ‘3 Generaties Werkman’ in Museum Dr8888.

Geef een reactie