Lot van de natuur ….

Onderstaande foto werd door Jaco Jonkman ingestuurd. Foto is van vandaag en is gemaakt ergens tussen Bakkeveen en Waskemeer.

Let op het lot van de natuur: een ei is uit het nest gerold…. Moeder zwaan op het nest en vader zwaan houdt de wacht.

uit wikipedia:

Bij zwanen is er geen verschil in verenkleed tussen het mannetje en vrouwtje.

Zwanen zijn monogaam; een paar blijft hun hele leven bij elkaar. Het nest bevindt zich op de grond of op een berg plantaardig materiaal in of op de oever van water. Het vrouwtje broedt in 30-40 dagen[1] gemiddeld zes bleke, effen eieren uit. Ondertussen houdt het mannetje de wacht. Bij het verdedigen van hun broedsel kunnen mannetjes behoorlijk agressief zijn. Hierbij schuwen ze het ook niet om mensen die te dichtbij komen aan te vliegen. Volgens sommigen zouden ze zelfs in staat zijn om de botten van mensen te breken, terwijl anderen geloven dat dit niet mogelijk is.[2][3] De taak van het mannetje houdt niet op bij het bewaken van het broedende vrouwtje: bij sommige soorten helpt het mannetje ook met het uitbroeden van de eieren.

Geplaatst in: Opmerkelijk

Geef een reactie