Nationale Postcode Loterij opent multifunctionele vergaderruimte van It Fryske Gea te Bakkeveen.

De provinciale vereniging voor natuurbescherming It Fryske Gea heeft dankzij steun van de Nationale Postcode Loterij in de afgelopen maanden een ingrijpende verbouwing kunnen laten uitvoeren aan haar boerderij en schaapskooi aan de rand van de Heide fan Allardseach.

De voormalige kampeerboerderij aan de Jarig v.d. Wielenwei te Bakkeveen zal in de toekomst worden gebruikt als multifunctionele vergaderruimte. Onder grote belangstelling werd op donderdag 5 maart de openingshandeling verricht door Esther-Gilah Schneider van de Nationale Postcode Loterij en directeur Henk de Vries van It Fryske Gea.

Ko Maring was een beetje zenuwachtig want hij kon de sleutel niet overhandigen voor de openingshandeling. De sleutel was nog in het bezit van de schoonmaaksters, die de vergaderruimte schoon zouden maken. Na een telefoontje kwamen de schoonmaaksters de sleutel persoonlijk overhandigen aan Esther-Gilah Schneider, die daarna de openingshandeling verrichtte.

De voormalige boerderij “Oan ‘e Wyk” is sinds eind jaren ’70 in het bezit van It Fryske Gea. Het werd voornamelijk gebruikt als groepsaccommodatie, onder andere in de vorm van kampeerboerderij en diende als uitvalsbasis voor excursies en andere activiteiten zoals de jaarlijkse Lammetjesdag.

Naast dat It Fryske Gea het gebouw kan blijven gebruiken als startpunt voor excursies over de Heide fan Allardseach en als basis voor andere natuuractiviteiten, biedt de in het gebouw aanwezige grote zaal nu ook een uitstekende gelegenheid voor lezingen, vergaderingen, workshops etc. voor wie dat maar wil.

Foto’s: Martijn van der Vaart.

Geplaatst in: Algemeen, t Fryske Gea

Geef een reactie