Lammetjesdag

Het voorjaar is volop begonnen! Het is weer tijd voor de jaarlijkse Lammetjesdag van It Fryske Gea. Een ideale mogelijkheid om met het hele gezin deel te nemen aan de vele activiteiten, lekker te genieten van de natuur én de pasgeboren lammetjes. Iedereen is van harte welkom op zondag 19 april tussen 12.00 en 16.00 uur. Locatie is de schaapskooi te Bakkeveen. U dient te parkeren bij Nieuw Allardsoog.

Kom op kraamvisite!
Elk jaar worden in de schaapskooi tientallen lammetjes geboren. Tijdens de lammetjesdag staan de Drentse Heideschapen en hun pasgeboren lammetjes centraal. Er valt veel te beleven.

Naast het lammetjes aaien, zullen ook demonstraties fly-ball, behendigheid met honden, schapenscheren en wol spinnen te zien zijn. Voor de mensen, die van de natuur in natuurgebied het Mandefjild willen genieten, worden diverse wandelexcursies aangeboden. De jeugd kan zich verheugen op broodjesbakken, schminken, ponyrijden, knutselen, leuke spelletjes en de lammetjes, die geaaid mogen worden. Tot slot zal er de hele middag sfeervolle live muziek te horen zijn en is ook de ijscoman aanwezig. Kortom, een dag voor het hele gezin om niet te missen!

Drentse heideschapen
Op de Heide fan Allardseach grazen Drentse heideschapen en Exmoorpony’s. De grote grazers helpen It Fryske Gea bij het beheer. De dieren zorgen ervoor dat de heide niet verdwijnt door gras en jonge bomen tussen de heide te begrazen. Zo krijgt de heide de kans om elk jaar weer haar kleurenpracht te laten zien en worden bijzondere dier- en plantensoorten behouden. Ieder voorjaar worden er weer veel lammetjes geboren. Bij de schaapkooi zijn al meer dan honderd lammetjes geboren. Een leuke reden om een bezoekje aan de schaapskooi te brengen!

Activiteiten

  • Lammetjes aaien
  • Schapen scheren
  • Demonstratie fly-ball
  • Broodjes bakken
  • Schminken en knutselen
  • Klimwand
Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie