SDM: grootste danswedstrijd Leek is populair

Zaterdag 7 februari werd er door wedstrijdorganisatie SDM (onderdeel van het NNKS) de 8e editie van de grootste danswedstrijd in het Noorden georganiseerd. Op deze dag werd er in Sportcentrum Leek gestreden om een beker én punten voor de Noord Nederlands Kampioenschappen (NNKS). De categorieën varieerden van beginners (recreatieniveau) tot en met de meer ervaren teams (selectie en demoniveau) en van 6- jarigen tot en met 25- jarigen. Alhoewel showdance sinds twee jaar ook onderdeel is van de organisatie, komen de meeste teams uit in de streetdance/hiphop categorie.

De animo om deel te nemen aan deze wedstrijd was enorm. De inschrijving verliep namelijk nog sneller dan voorgaande jaren waardoor deze voorronde binnen een recordtempo vol zat. De deelnemende teams zijn o.a. afkomstig van sport- en dansscholen uit de provincies Drenthe, Groningen, Friesland, Flevoland, Overijssel en Noord-Holland. Er deden in totaal zo’n 180 teams (zo’n 2.000 dansers) mee aan deze grootste danscontest van Noord- Nederland.

Gelukkig bleek de enorme gladheid niet al teveel invloed uit te oefenen, want er zijn ruim 3.000 bezoekers geweest en hebben zich maar 5 teams teruggetrokken wegens de ijzel op de wegen.

De volledige uitslagen volgen op de website www.nnks.nl Een dag eerder organiseerde Sport- en dansschool SDM voor 43 eigen, jongere groepen een onderlinge wedstrijd met diverse optredens en kinderdisco in Sportcentrum Leek. Na deze wedstrijden is het voor iedereen weer mogelijk om in te stromen bij de lessen in Leek óf op een van de andere leslocaties van Sport- en dansschool SDM.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van www.s-

d-m.nl 

Geplaatst in: Sportverenigingen

1 reactie op “SDM: grootste danswedstrijd Leek is populair

  1. Gena zegt:

    AAAHHH 4e
    GEWORDEN

Geef een reactie