Rayonvergadering 2014

Donderdag 16 oktober was er een gemeenschappelijke Rayonvergadering en waren wij te gast bij de CPB te Siegerswoude in “De Uthof “

De presidente heet de leden van Bakkeveen, Ureterp, de Wilp, Wijnjewoude en Siegerswoude hartelijk welkom en in het bijzonder het Shantykoor de Brêgesjongers en enkele leden van de toneelvereniging “Violeria uit Opeinde.
Ook was er een welkom voor mevr. Burggraaff die als afgevaardigde van het hoofdbestuur aanwezig was.

Na het officiële gedeelte kwamen het shantykoor de Brêgesjongers onder leiding van Willem Zijlstra en twee leden van de toneelvereniging “Violeria uit Opeinde in actie met het thema “Een muzikaal verhaal”.
Het verhaal begint met een toevallige ontmoeting van een man en een vrouw op een terrasje, die zo’n 40 jaar geleden met elkaar verkering hadden, en dat toen op een wat vreemde manier was uitgeraakt. Later in het verhaal kwamen we te weten dat die ontmoeting toch niet zo toevallig was als het eerst leek.
Tussen de sketches door zong het shantykoor er de passende liederen bij.

Ze hadden een verscheidenheid aan liederen. Er waren er de Fryske lieten en zoals ze het zelf verwoorden de liedjes over Water – Vrouwen en Bier.
Maar er werden ook liederen gezongen van de Beach Boys, Elvis Presly en de Rolling Stones. Ook waren er de Nederlandse liedjes van Rolling Home, het Cocktail Trio en ook het beroemde Brandend zand van Anneke Grönloh ontbrak niet. Ze draaiden er de hand niet voor om.
Het was een geslaagde en gezellige avond.

Aan het eind van de avond zongen we samen nog het Bondslied en wenst de presidente ons wel thuis

Geplaatst in: Algemeen, Fr.C.P.B.

Geef een reactie