Ballonvaart wederom geslaagd!

De laatste ballonvaart van de gezamenlijke dorpsballonvaart is nu ook geweest. Op zondagavond 14 september vertrokken 7 personen in een luchtballon van Dijkstra Ballonvaarten om 18:40 uur van een terrein aan de Mjumsterwei. De wind was noordoostelijk en dus ging de tocht over de zuidkant van Bakkeveen over de Duurswouderheide. Vervolgens iets meer naar het westen, zodat de landing uiteindelijk om 19:50 uur iets voorbij de nieuwe N381 in Wijnjewoude (aan de weg naar Hemrik) was. Door de zwakke wind niet al te ver gevaren, maar tijd genoeg gehad om de omgeving eens van boven goed te verkennen.

 

Na 3x verplaatsen lijken de weersomstandigheden vanavond gunstig voor de ballonvaart (laatste deel van de gezamenlijke tocht eind juni dit jaar). Er zijn nog 6 deelnemers die mee moeten en dus 1 ballon.
De buitjes van vanmiddag zullen weinig voorstellen (als ze al komen). Daarna worden weer wat opklaringen verwacht.

Verzamelen om 17:45 uur in centrum Bakkeveen bij cafe De Brink. We vertrekken dan naar opstijglocatie. Deze zal ergens ten noordoosten van Bakkeveen liggen, omdat de wind ook uit die hoek komt.

Waarschijnlijk kan er door al dat herplannen nu nog 1 persoon mee. Dus wil je mee, bel mij even. 06-11005893. 

groet,

Jan van Dalen

 

Onderstaande tekst is verouderd.

De geplande ballonvaart van vanavond, zaterdag 6 september, gaat niet door.

De weersverwachting geeft heel weinig wind, laaghangende bewolking en nevelig (en misschien nog een onweersbui). Het zicht zal dus niet goed zijn en daar ging het nu net om.
Deze ballonvaart betreft het restant van de deelnemers dat verhinderd was tijdens de (ook al uitgestelde) ballonvaart van begin juli dit jaar.

We gaan nu op de uitwijkdatum: zondagavond 14 september. Dan een nieuwe poging. Helaas is er dan 1 persoon verhinderd. (Volgend jaar weer een kans of als 14 september niet door gaat, weer kans voor iedereen).

Meer info: bel Jan van Dalen 06-11005893

Geplaatst in: Ballonvaarten

Geef een reactie