Impressie 3 provinciën fiets-3-daagse.

De 3 provinciën fiets-3-daagse.

Voor het eerst is er in Bakkeveen een fiets-3-daagse georganiseerd. Deze voerde de deelnemers door de 3 provinciën: Friesland, Groningen en Drenthe.

Met ongeveer 200 deelnemers in totaal en met 3 dagen mooi fietsweer is de eerste 3 provinciën fiets-3-daagse dan ook meer dan geslaagd. (per dag ca 185)

De vrijwilligers van T.I.P. hebben twee routes van ca. 40 en ca. 60 km uitgestippeld. De start en finish was bij Dúndelle waar de deelnemers tussen 9.00 uur en 11.00 uur konden starten. In samenwerking met een aantal campings zijn er speciale arrangementen aangeboden waar de deelnemers gebruik van konden maken. Naast de fietstocht kon er s’ avonds meegedaan worden aan het avondprogramma waar verschilde uitjes voor bedacht zijn. Bijvoorbeeld een historische wandeling door Bakkeveen of een boerderij bezoek, waar gekeken kon worden hoe een moderne stal er tegenwoordig uitziet.

De eerste dag stond Friesland op de kaart. Met bossen, heide, Beetsterzwaag en een vleugje Drachten. De tweede dag ging door de provincie Groningen. De fietsers sloten de driedaagse af in Drenthe, met bezoek aan o.a. Roden, Norg en Veenhuizen.

De reacties van de deelnemers over de routes; verrassend en mooi en met 3 mooie zonnige dagen hadden de deelnemers weinig te klagen. De organisatie was ook positief over het aantal deelnemers, vooral omdat het de eerste keer was. Er komt dan ook zeker een vervolg in 2015. Klik hier:  www.3beleef.nl

 

Geplaatst in: 2014-gebeurtenissen

1 reactie op “Impressie 3 provinciën fiets-3-daagse.

  1. Sofie zegt:

    Heel erg goed georganiseerd dames, en geweldig goed verlopen, alle complimenten voor ; Nel, Baukje, Anna en Marijke!!

Geef een reactie