Open Dag “De Twakamp”

Tuinvereniging “De Twakamp” hield zaterdag 14 juni haar eerste open dag van 2014 op het volkstuinencomplex aan de Tjaerdlân. Om 10.00 uur werd het hek geopend voor allen die een kijkje wilden nemen.

Ad Vermaas werd uitgenodigd om het een en ander te vertellen over biologisch tuinieren. Een aandachtig luisterende groep van ongeveer 20 personen leerden van alles over het op juiste afstand van elkaar zaaien en planten van verschillende soorten groente. Maar ook het op verantwoorde wijze “vernietigen” van luizen werd onder de loep genomen. Brandnetelwater is het recept: brandnetels een paar dagen in water laten vergisten, het afgietsel in een plantenspuit en spuiten maar.Verder werd de alom gevreesde aardappelziekte besproken…….dat blijft een probleem.

Zo tegen 15.00 uur was de meeste drukte weer van de tuinen verdwenen, de vogels lieten zich weer horen en een ieder kon met een voldaan gevoel terug kijken op een geslaagde eerste open dag. Voor wat de vereniging betreft: missie geslaagd het leden bestand is uitgebreid. Er zijn nog een aantal plekken vrij.

Na deze geslaagde open dag zal er in augustus nog een volgen. Dan zal er ook gelegenheid zijn om producten te kopen.

Voor informatie mail naar: [email protected] of  [email protected] of  [email protected]

Groene groe(n)ten van de amateurtuin-vereniging “De Twakamp”

 

 

Geplaatst in: De Twakamp, Verenigingen

Geef een reactie