Foto’s Avondvierdaagse WO. 11-06-2014

De 1e avond van de avond-4-daagse 2014 zit er weer op. Het waren fantastische wandelomstandigheden. Weing wind, temperaturen rond de 20 graden en veel zon. Na de grote hoeveelheden regen van vorige week waren de paden en weilanden gelukkig weer goed opgedroogd. Dat moest ook wel, want alle 3 routes liepen langs de oevers van de bovenloop van het Koningsdiep. De 5 km heeft maar 300 meter meer gelopen en de 10/15 km ruim 1 km. (landerijen van fam. Wilpstra).

De start is zoals altijd in Bakkeveen aan de Weverswâl. Via recreatiecentrum De Wâldsang en de bossen van Natuurmonumenten kwamen alle routes samen bij de kruising van het fietspad Beakendyk en het Koningsdiep. Voor de 5 km was dat ongeveer het verste punt. De beide andere routes liepen naar de Mersken in Siegerswoude. Via de landerijen van fam. Rohaan werd de kruising Beakendyk/Grinzerleane bereikt. Daar vond de traktatie plaats. Daaraan voorafgaand had de 15 km nog een lus over de Merskenheide gelopen (een prachtig natuurgebied). Nabij kruising De Mersken/Beakendyk werd nog een rondje langs de begraafplaats van Siegerswoude gelopen. Over de Beakendyk ging het weer de bossen in.

De 10 km was helaas 1 km langer: 11 km. Dit werd veroorzaakt door een omleiding vanwege een buizerdnest.
Er liepen 1126 wandelaars mee. Dat is wat minder dan voorgaande jaren, want er ontbraken door o.a. dorpsfeesten 5 scholen ….

Als je nog 3 avonden mee wilt lopen: aanmelden kan donderdagavond vanaf 17:30 uur op het terras van dorpscafé De Brink.

 

Heb je nog leuke foto’s van de avondvierdaagse gemaakt, dan kun je deze insturen en dan zullen wij deze plaatsen op de website van Bakkeveen.nl.

 

Hieronder een foto-impressie. ( foto’s gemaakt door: Martijn van der Vaart )

 

 

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie