Foto’s Avondvierdaagse VR. 13-06-2014

Het wordt eentonig: alweer goed wandelweer. De temperatuur lag ietsjes lager (19 a 20 graden) en er stond meer wind dan de voorgaande 2 avonden. Ook de zon ging af en toe achter de wolken schuil.

Er was nog weinig oranje onder de wandelaars te bekennen. Om 21 uur zou Nederland tegen Spanje spelen en vrijwel iedereen zag dat niet al te positief tegemoet. Dat liep heel anders, weten we nu.  Een 5-1 overwinning! Je moest jezelf soms in de arm knijpen om na te gaan of je het niet droomde.

Hoe dan ook :eerst de avond-4-daagse. De 10 km route was al wat korter gehouden om iedereen in de gelegenheid te stellen voor 21 uur thuis te zijn. Dat is goed gelukt. Al voor 20:30 uur was iedereen terug in Bakkeveen.

De routes gingen richting Mandefjild. De 5 km liep door de bossen, kruiste de Nije Drintsewei en liep een stuk over de oude zandweg die vroeger dienst deed als verbindingsweg tussen Bakkeveen en Waskemeer. Na passage van de Nije Drintsewijk (zo’n 3 eeuwen oud) ging de route naar camping ’t Kroese Beamke. Vervolgens door de bossen .trapheuvel en heide naar de finish.

De 10 km liep de oude zandweg tussen Bakkeveen en Waskemeer een stuk verder door (met toestemming van eigenaren Van der Wolfshaar, Van Es, Schurer). De straat ’t Mandefjild werd overgestoken en daarna 1,3 km door de landerijen van fam. G. van Dalen. Dan de weer wat beschutte omgeving van zandweg met boswal naar ’t Mandefjild. Oversteken en via fietspad naar de Nije Drintsewei. Vervolgens alleen maar bos meer tot o.a. de omgeving van de Bosmanege.

De 15 km wandelaars deden nog een lus via Waskemeer.

Ondanks dat het vrijdag de 13e was, geen incidenten tijdens de wandeling. Wel iets meer thuisblijvers dan woensdag en donderdag (ca 70 wandelaars minder). Oorzaak voetbal ?

Zaterdag 14 juni alweer de laatste avond. Er staan 5 muziekkorpsen voor je klaar en deze komen ook nog eens 2x langs. En voor het publiek: blijf je langs de kant staan totdat de laatste wandelaars geweest zijn?

Heb je nog leuke foto’s van de avondvierdaagse gemaakt, dan kun je deze insturen en dan zullen wij deze plaatsen op de website van Bakkeveen.nl.


Hieronder een foto-impressie. ( foto’s gemaakt door: Martijn van der Vaart )

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie